Gabriella Vendégház
Gabriella Vendégház szálláshely
Felkínáljuk azt a lehetőséget, hogy megismerhessék környékünk nevezetességeit természet adta ritkaságait, a csodálatos Erdély mesés tájait. Vendégfogadó tevékenységünk ...

Parasztház a Krasznahorkaváralján
Parasztház a Krasznahorkaváralján szálláshely
8 km-re Rozsnyótól keletre Krasznahorkaváralja (Krásnohorské Podhradie) falu felett található nemzeti emlék. A meredek kúpalakú dombon eredetileg egy XIV. század elején épült gótikus vár ...

Utószezoni akciók Omisban - 6-ot fizet, 7 éjszakát van!
Utószezoni akciók Omisban - 6-ot fizet, 7 éjszakát van! szálláshely
Omisi irodánk fantasztikus utószezoni akciókkal várja vendégeinket apartmanjainkban. Íme 5 ok, amiért érdemes utószezonban is az Omisi Ríviérát választani. 1.) 6-ot fizet, 7 éjszakát ...

Németország - Oberwössen - Hotel-Gasthof SonnenbichlNémetország - Oberwössen - Hotel-Gasthof SonnenbichlNémetország - Oberwössen - Hotel-Gasthof SonnenbichlNémetország - Oberwössen - Hotel-Gasthof SonnenbichlNémetország - Oberwössen - Hotel-Gasthof Sonnenbichl
Németország - Oberwössen - Hotel-Gasthof Sonnenbichl
Németország - Oberwössen - Hotel-Gasthof SonnenbichlNémetország - Oberwössen - Hotel-Gasthof SonnenbichlNémetország - Oberwössen - Hotel-Gasthof SonnenbichlNémetország - Oberwössen - Hotel-Gasthof SonnenbichlNémetország - Oberwössen - Hotel-Gasthof Sonnenbichl

Információ, szállásfoglalás
Típus: hotel,
Cím: Németország - Oberwössen
83246 Sonnenbichlstraße 16.
Telefon: +49 (0)8640 79 70 53, 06-20-931-5599
Fax: +49 (0) 8640 79 79 837
E-mail: E-mail a szállásnak - kattintson ide
Web:
Fizetőeszköz: Visa Card, USD, Maestro, készpénz, Eurocard/Mastercard, EUR,
 
Szolgáltatásaink

Szobák / apartman szolgáltatásai:
zuhanyzó/fürdőkád WC TV telefon rádió hajszárító erkély

Közösen használható:
zárt parkoló WC udvari  tűzhely telefon társalgó szauna portaszolgálat parkoló konferenciahelyszin, különterem internet kapcsolat hűtőszekrény füves kert étterem ebédlő buszparkoló
Közelben nyújtott szolgáltatások, látnivalók: kávéház, eszpresszó szauna templom, emlékmű étterem, vendéglő élelmiszerbolt
 
Bemutatkozás

Isten hozta, a bajor Alpokban  Oberwössenben, a Hotel***-Gasthof Sonnenbichl-ben!!

Németország - Oberwössen Hotel-Gasthof SonnenbichlA Hotel***-Gasthof Sonnenbichl Oberwössen faluban található, a széles wösseni völgyben, ott ahol az amúgy is csodálatos Chiemgau-i Alpok egyik legszebb arcukat mutatják. A falu a Chiemsee-től a neves télisportüdülő Reit im Winkl felé vezető 305-ös panorámaúton, közvetlen Reit előtt fekszik.

Hotelünk egy déli fekvésű dombon (innen a név: a Sonnenbichl bajor tájszólásban napdombocskát jelent) terül el, magas hegyektől körülvéve, de a széles wösseni völgynek köszönhetően mégis úgy, hogy a nap sugarai felkelésétől nyugtáig érik házunkat, mégpedig az év minden szakaszában. Különösen a téli szezonban van ennek hatalmas jelentősége, amikor a kicsit lustább nap kényelmesebb utat választva magának alig birkózik meg a szemközti hegy magasságával, árnyékban hagyva ezzel egész nap a völgy túlnyomó részét.

Reméljük, örömmel fogják konstatálni, hogy a gyönyörű bajor körülmények között igazi magyar vendégszeretet várja Önöket.

Ennek magyarázata, hogy a tulajdonosi kört képező Dámosy Hotel Sonnenbichl - tulajdonosokés Modróczky család Magyarországról származik. Vendéglátásban magyar vállalkozásainkkal szereztünk magunknak komoly tapasztalatot. Mind a Hotel Glóriát, mind pedig a Boxutca éttermet mi találtuk ki, építtetük meg és üzemeltetjük a mai napig, nem kevés büszkeséggel élvezve ezen vállalkozások sikereit.

A Dámosy család pedig 25 éve Németországban is él és vállalkozik. A család legifjabb sarja, a kisunoka Anna, pedig már a második generáció, aki Bajorországban látja meg a világot, így joggal és büszkén vallhatjuk magunkról, hogy testünkben nagyon könnyen megfér egymás mellett a piros-fehér-zöld vér éppúgy, mint a bajor fehér-kék.

Ezt az ötvözetet magyar vendégeink élvezhetik igazán. Természetesen egész stábunk hibátlanul beszélve a magyar nyelvet, éttermünk néhány igazi magyar ízet, televíziónk pedig magyar csatornát kínálva otthoni kényelmet nyújt Önöknek. Másrészt azonban a házigazdák helyi tapasztalatának köszönhetően a hotel nem egy idegen testként áll a nagy alpesi valóság közepén, hanem Önök egy igazi bajor család vendégének érezhetik magukat. A helyieket meghazudtoló ismeretekkel fogjuk Önöket a vidéken elkalauzolni.
Németország - Oberwössen - Hotel-Gasthof Sonnenbichl
Stábunk átlagéletkora a 30 évet nem éri el, ami egymaga garancia arra, hogy nálunk a fiatal, a gyermekekkel nyaraló vendégek különösen jól érzik magukat. A helyiek szemében hamar kivívott népszerűségünket is részben ennek a ténynek köszönhetjük, miszerint a vidéken inkább jellemző idősebb vendégek mellett szép számmal megjelentek nálunk a fiatalabb generáció képviselői is, frisseséget adva ezzel a település turizmusának. És ez természetesen messze nem jelenti azt, hogy az idősebbeket elhanyagolnánk. Erre a saját családunk és nevelésünk maga is garancia, szüleink, nagyszüleink, dédnagyszüleink, sőt írd és mondd üknagymamánk szeretete megtanított minket az idősebbekkel szembeni mélyen tiszteletteljes viselkedésre.

Szobák:

Németország - Oberwössen - Hotel SonnenbichlEgy hosszantartó, egy éves újjáépítés eredményeképpen egy igazi kis ékszeresdobozt sikerült létrehoznunk. A ház nyugati szárnyában a tartófalakig visszabontva vadonatúj szobákat és fürdőszobákat hoztunk létre. Ezek színvonala a legnagyobb igényeket is kielégíti. Az összes szobát új fabútorokkal szereltük fel, melyek a tisztaság és frisseség illatát árasztják.
A szobák berendezése is jóval felülmúlja az átlagosan megszokott szintet. Szobáink döntő többségét kihúzható ülőgarnitúrákkal láttuk el, melyek napközben kényelmes ülőalkalmatosságnak, éjjel pedig akár két plusz fekhelynek is szolgálhatnak. És ha örömmel számolnának be egy képeslapon az otthonmaradottaknak választásuk helyességéről, akkor ezt sem az ágyon görnyedve kell megírják, hanem helyezzék magukat kényelembe az íróasztal mellett.
Az összes szobában televízió, rádióébresztő, telefon és hajszárító várja kedves vendégeinket.
A domboldali építésnek köszönhetően a szobák mindegyike vagy egy zavartalan panorámájú, déli fekvésű balkonnal rendelkezik, vagy pedig direkt kertkapcsolatot nyújt Önöknek a domboldal felé.

Egy egésznapos vándorlás, egy vadvízi evezés, vagy akár síelés után igazi felüdülést nyújthat Önöknek szállodánk szaunája.
Házunk a következő típusú szobákkal áll rendelkezésükre: Németország - Oberwössen - Hotel Sonnenbichl

Standard szobák: 5 darab
kicsit kisebb méretű, újonnan renovált kétágyas szobák a hotel nyugati szárnyában (11, 12, 15, 17 és 18-as szobák)

Superior szobák: 5 darab
teljesen felújított, és új bútorokkal berendezett szobák az épület nyugati szárnyában balkonnal (16-os), vagy terasszal (14-es), illetve a keleti szárnyában (21, 22, 23-as szoba) mind új fürdővel és saját terasszal.

Deluxe szobák: 7 darab
teljesen felújított, új bútorokkal berendezett és új fürdőszobákkal ellátott szobák az épület keleti szárnyában, mind balkonnal (31, 32-es szoba), illetve csodálatos panorámával a wösseni völgyre (24, 25, 26, 33, 34-es szoba)

Kanapéval ellátott szobáink: 14, 16, 24, 25, 31, 32, 33, 34-es

2009-es ÁRAINK:Németország - Oberwössen - Hotel Sonnenbichl


Áraink személyenként és éjszakánként értendőek, kétágyas szobában. Vendégeinket gazdag svédasztalos reggelivel várjuk.

Árainkról és a Síturnus árakról részletesen a  www.hotelsonnen.com  oldalunkon olvashat !

Étterem:
Németország - Oberwössen - Hotel Sonnenbichl  étteremHázunk büszkesége kétségtelenül az étterem. Röviddel a nyitást követően a helyiek között igen nagy népszerűségre tettek szert chefünknek Bundics Tamásnak és csapatának kulináris mesterművei. Tamás a budapesti Boxutcában gyűjtött tapasztalatát csodásan ötvözve a helyi sajátosságokkal egy igen atraktív étlapot állított össze, mely a ház szellemének megfelően egyszerre nyújt igazi bajor ízeket éppúgy, mint a magyar konyha savát-borsát.

Tegyék változatossá étkezésüket!

Fogyasszák élvezettel a bajor különlegességeket, majd amikor pár nap után igazi honvágyat érezne gyomruk, csillapítsák e "fájdalmat" egy jó magyar töltött káposztával.
Helyi tapasztalatunk sajnos azt mutatta, hogy a velünk a környékenNémetország - Oberwössen - Hotel-Gasthof Sonnenbichl eddig is sokat síelő, vándorló baráti körünkben különösen fiatal hölgy ismerőseink komoly problémákba ütköztek a hagyományos bajor étlappal rendelkező éttermek választékát illetően. Mi ezért vigyázunk arra, hogy az ő reformkonyha igényeiket is maradéktalanul kielégítsük.
Éttermünk hatalmas panorámaablakainak és a csodás alpesi kilátásnak köszönhetően egyszerre nyújt vendégeink gyomrának és szemének is élvezetet.
Egy igazi bajor házban nem hiányozhat a sörkert, azaz a Biergarten. A nyári napok melegében a gesztenyefa árnyékában úgy ízlik a csapolt helyi bajor sör, mint talán sehol máshol a világon.
Félpanziós és teljes panziós vendégeink háromfogásos étkezést kapnak, mégpedig olyasképpen, hogy a főételt két ajánlat közül választhatják. Éttermünk hétfőn zárva tart, de félpanziós vendégeinket ekkor is kiszolgáljuk.

Programok:

Télen:

Németország - Winklmoos-SteinplatteA Winklmoos-Steinplatte síterep szállodánktól 12 km-re található, Reit im Winkl mellett. A sípályák az osztrák-német határon helyezkednek el, és mind Ausztriából, mind Németroszágból megközelíthetőek. Szállodánktól autóval, vagy menetrendszerinti buszjárattal elérhető Seegatterl-i parkoló mintegy 1800 személyautó befogadására képes.

Bővebben a síterepről,szolgáltatásairól a www.hotelsonnen.com  oldalunkon olvashat !


Síelés után...


Tenisz / squash / badminton:
Akadnak annyira sportos vendégek, akik az egész napi síelés után este még egy tenisz- illetve squash-partyra vágynak. Nekik szívesen segítünk pályát foglalni vagy a 7 kilométerre található Reit im Winkl, vagy a 10 kilométerre lévő Grassau tenisz-, és squashcsarnokában. Reit im Winkl-ben badminton pálya is várja vendégeit.

Wellness:
Németország - Bad Tölz - AlpamareWellness tekintetében igen széles és változatos a környék kínálata. Szállodánk szaunája 4-6 fő kellemes kikapcsolódására alkalmas. Igény szerint felár ellenében kizárólagos használatra előre foglalható. A megadott időpontra bekészített fürdőköpeny várja Önöket a szobájukban.
Unterwössen a falu méretéhez mérten igen komoly uszodával, a Sporthallenbad Achental-lal várja vendégeit.A Prienavera fürdő, a szállodától 23 kilométerre, Prien nevű községben található, amely a Chiemsee partján fekszik és a Herrenchiemsee-i kirándulás kiindulópontjaként lehet Önöknek ismert..
Talán egész Bajorország leghíresebb fürdője, az Alpamare, Bad Tölzben, hotelünktől 80 km-re található. A város és környéke is megérdemel egy fél napos kirándulást, és csak azért nem hosszabbat, mert a nap másik fele meg kell maradjon a fürdő látogatására.

Síelés helyett:

-Hajókirándulás a Chiemsee-n
-Hajókirándulás a Königsee-n
-Sóbarlang látogatás  Salzbergwerkben
-Kufsteini erődítmény

Bővebben a síterepről,szolgáltatásairól a www.hotelsonnen.com  oldalunkon olvashat !

Nyáron:

Sportosan
-A "Wandern", azaz a vándorlás, a bajorok nemzeti sportja. Aki nem próbálta, elképzelni is alig tudja, micsoda örömet okoz akár 1000 méter szintkülönbséget is legyőzve feljutni a csúcsra és élvezni a saját erőből kivívott panoráma látványát.Németország - Hőlégballonozás

-Sárkányrepülés
-Hőlégballonozás
-Hegyikerékpározás
-Rafting
-Vitorlázórepülés

Bővebben a síterepről,szolgáltatásairól a www.hotelsonnen.com  oldalunkon olvashat !

Programok gyermekekkel, gyermekeknek Obverwössen környékén

Szállodánk környéke a gyermekekkel nyaralók (és telelők) számára is számtalan atraktív programajánlattal rendelkezik. Az alábbiakban egy rövid felsorolással remélünk kedvet csinálni Önöknek a programokhoz, melyekről a helyszínen bővebb leírást, útbaigazítást is adunk vendégeinknek.

Jó időben

Németország - Programok gyermekekkel-Jól felszerelt, gondosan ápolt játszótér Unterwössen központjában
-"A falusi élet” – tehén-, ló-, borjú-istálló nézés a hotel közelében
-Vitorlázó repülőgépek startolása, landolása az unterwösseni vitorlás repülőtéren
-Lovaskocsikázás Reit in Winkl főteréről indulva.
-Póni lovaglás A tiroli Schwendt-ben (18 km)
-Walchsee játszótér, hosszú nyári bobpálya a Spielpark "Zahmer Kaiser”-ban, a tiroli Walchsee-ben (20 km).
-Erlebnispark (Vidámpark) Marquarstein-ben (7 km)
-Erlebnispark (Vidámpark) Ruhpolding-ban (29 km)
-Hellbrunn Zoo (Állatkert) és Kastély, ill. a "Vízijátékok Parkja” (Trick Fauntain) Salzburgban (60 km)
-Legoland Günzburgban (220 km)

Eső esetén

-Mamut Múzeum Siegsdorfban (28 km) Németország - Bad Tölz fürdő, családi program
-Uszodák Unterwössenben, Prienben, Bad Tölzben
-Old Timer Autók Múzema Amerangban (41 km)

Reméljük ajánlataink elnyerték az Ön tetszését is, legyen vendégünk Oberwössenben a Hotel-Gasthof Sonnenbichl-ben!

 
Hogyan tovább?
Megközelítés
Szállodánkat az A8-as autópálya felől érik el. Budapest (Salzburg) felől jövet Grabenstätt, München felől jövet pedig Bernau kijáratnál hagyják el a pályát. Mindkét esetben a Reit im Winkl irányt követve, mintegy 15 km megtétele után érnek Unterwössenbe. E települést elhagyva egy rövid szerpentinre felkapaszkodva Oberwössen-Brem falu már a végállomást jelenti. Itt kb 30 0m-re a falu bejárata után jobbra Hinterwössen felé fordulnak, ahol Önök elé tárul a wösseni völgy, majd újabb 300 m múlva a jobb oldalon felbukkan a Sonnenbichl Hotel.
 
Németország

Németország Németország, állam Közép-Európában. Mint tudjuk: 1949-1990 között két államra volt osztva. (NDK. és NSZK.) A két állam 1990. X. 3-án újra egyesült. Területe így: 356 733 km, míg lakossága: 80,3 millió fő. Fővárosa: ...

 

Oberwössen

Idegen neve: Oberwössen
Ország: Németország

Oberwössen: Oberwössen a bajor Alpokban található. Az 1500 lelket számláló alpesi falu, mely Budapestről végig autópályán ...

 
Bernáth Panzió szálláshely
Várhosszúrét, amely a festői szépségű Gömörben, a Silicei-fennsík lábánál terül el ideális hely a kikapcsolódásra, és azok számára, akik szeretik a természetet. A falu ...

Mostar Inn Panzió szálláshely
Mostar város és község Bosznia-Hercegovina déli részén, Hercegovina-Neretvai kanton székhelye, Hercegovina legnagyobb települése, a boszniai horvátok kulturális, politikai központja. A város nevét ...

Bella Austria kemping szálláshely
St. Peter am Kammersberg-ben a stájer fautcákon tökéletesen lehet érezni a helyi élet ritmusát, és közben a múltba egy időutazást tenni. Althofen-ben látható a ’Brechlkunyhó’, a ...

Hanijela Apartman szálláshely
Ma már az Omisba tartó vendégek, utazók majdnem végig (Splitig van pálya) kényelmes autópályán utazhatnak és érkezhetnek meg Közép Dalmáciaegyik legszebb részére az "Omisi ...

© Jogvédelem