Ivica Apartmanok
Ivica Apartmanok szálláshely
Sutivan 7 km-re fekszik Supetartól, Brač sziget kompkikötőjétől, ahonnan naponta járnak kompok Split felé. A helységben, amely a 15. századból származik, a szakrális objektumok mellett található néhány ...

Hotel Garni Kärntnerhof
Hotel Garni Kärntnerhof szálláshely
A nemzeti park részét képező Mallnitz 1200m magasan található, a Hohe Tauern hegycsúcsai között. A mallnitzi község egy 110 km2-es területen helyezkedik el, amely részeit Mallnitz, Stappitz, Rabisch és Dösen ...

Pio Panorama Panzió
Pio Panorama Panzió  szálláshely
Ulcinj: Montenegró legdélibb, a keleties és a mediterrán kultúra keveredésétől varázslatos városa. Homokos városi strandja kb. 800 m hosszú és Európa szerte ismert, 16 km hosszú homokos standja ...

Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***
Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***
Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***

Információ, szállásfoglalás
Típus: hotel,
Cím: Erdély, Románia - Sinala
Str.Tirul cu porumbei Nr.2 Sinaia/Jud Prahova
Telefon: +36-70-236-5582
Fax:
E-mail: E-mail a szállásnak - kattintson ide
Web:
Fizetőeszköz: készpénz, EUR, átutalás,
 
Szolgáltatásaink

Szobák / apartman szolgáltatásai:
zuhanyzó/fürdőkád WC TV internet csatlakozás fürdőköpeny

Közösen használható:
zárt parkoló wellness szolgáltatások udvari  tűzhely terasz szauna portaszolgálat pezsgőfürdő parkoló mosoda konyha internet kapcsolat füves kert ebédlő
Közelben nyújtott szolgáltatások, látnivalók:
 
Bemutatkozás

Üdvözöljük Romániában, a Kárpátok egyik gyöngyszemének nevezett Sinaiaban a Green Palace Hotel ***-ben!

Románia - Kárpátok - Sinaia, Peles Kastély


Sinaia:
tetszetős kis hegyi városka, síparadicsom, nem véletlenül nevezik a Kárpátok gyöngyszemének.
Itt található a Peles kastély, a román királyok nyári rezidenciája, a teljesen megőrzött pazar berendezésével.
Sinaia évente százezrével vonzza a látogatókat.
A hóbiztos sípályák csalogatják a turistákat ebbe az elit üdülő-paradicsomba.

Románia - Kárpátok - Sinaia, Green Palace Hotel***A Green Palace Hotel *** egy fennsíkon helyezkedik el, egy különleges szépségű és csendes természeti környezetben. A telekabintól 350 méternyi távolságra található.

Férőhelyek: 5 szintes épületben, összesen 25 szobában.


A(z) Hotel Green Palace kifogástalan kiszolgálást és pihentető kényelmet nyújt, hogy vendégei valóban új erőre kapjanak itt tartózkodásuk alatt. Hogy biztosítsa vendégei kényelmét, a hotel számos kitűnő szolgáltatást nyújt: mosodai szolgáltatás, szobaszerviz, parkoló, Wi-Fi a közterületeken, dohányzásra kijelölt terület.

A Hotel Green Palace minden egyes szobájában a szálloda kellemes hangulata uralkodik. Íme, néhány szolgáltatás, amely a vendég rendelkezésére áll: nemdohányzó szobák. Egész nap élvezheti a(z) jacuzzi, szauna pihentető hangulatát. A Hotel Green Palace tökéletes hely az olyan vendégeknek, akik vonzó, kellemes és kényelmes szálláshelyet keresnek Sinaia városában.

Alagsor: 2 szoba saját fürdőszobával
2 db franciaágyas szoba, saját fürdővel
Földszint: 5 szoba saját fürdőszobával
5 db franciaágyas szoba, saját fürdővelRománia - Kárpátok - Sinaia, Green Palace Hotel***, szoba
Recepció
Étkező
1. Emelet: 6 szoba saját fürdőszobával
6 db franciaágyas szoba, saját fürdővel
2. Emelet: 6 szoba saját fürdőszobával
6 db franciaágyas szoba, saját fürdővel
Manzárd: 6 szoba saját fürdőszobával
6 db franciaágyas szoba, saját fürdővel

Szolgáltatások:
Fölszerelt konyha
Ebédlő
Ellátás (reggeli, ebéd, vacsora)
Központi fűtésRománia - Kárpátok - Sinaia, Green Palace Hotel***, fürdőszoba
Spa
Kábel TV
Wireless Internet
Grillezési lehetőség az udvaron
Saját parkoló

Szinaia turisztikai látnivalói:

Peles Kastély:
E különleges építmény alapkövét 1875 augusztus 22-én tették le, a Peles völgyében található építkezési felületet I Károly király (1866-1881 között uralkodott) vásárolta meg.
A Peles Kastély KB. 170 szobával rendelkezik.Említésre méltó, hogy az első kastély Európában, amely teljesen el van látva árammal. Ez azért volt lehetséges, mert saját forrásból biztosítják az áramot, a Peles folyó partján található gyárból.
Tudni kell még, hogy a Peles Kastélyban található egyik legnagyobb festménygyűjteménye, amely kb. 2000 képet foglal magába.
Miután 1947-ben Mihály király lemondott, a teljes Peles komplexum a kor értelmiségi rétegének pihenőhelyévé vált egy rövid időre, kivéve a magát a kastélyt, amely a turisztikai látványosságok részévé vált.
Az 1989-es forradalom után a Peles Kastélyt és a Pelişor kastélyt újra bevonják a turisztikai látványosságok közé.
A Bramantes tipusú udvar, kúttal a közepén, a legtisztább reneszánsz stílusban kellemes meglepetést okoz a látogatóknak. Az udvarnak vidám ahangulata van, virágokkal van körbeültetve, a bejáratot elegáns rajzok díszítik. A kastély belseje egy igazi gyönyörűség, a faragott fa és szines kiegészítőknek köszönhetően.

Románia - Sinaia, Pelisor kastélyA Pelişor kastély egy kisméretű építmény a Peles kastély parkjában. A Karel Liman által épített és Bernhardt Ludwig bécsi művész által dekorált kastély 1903-tól kezdődően a trónörökös hercegek nyári lakhelye.
Az előtér egyszerű, kifinomult berendezésű, a padló tölgyfából van, a mennyezet pedig díszitett üveg. A fából készült bútorzat kelta és bizánci motívumokat tartalmaz Art Nouveau stílusban. Egy másik helyiség az épületben az aranyozott szoba, ahol a falak arany színű bevonattal vannak ellátva, és bogáncskóró levelekkel van kidíszítve, amely Mária királynő szimbóluma (skót szimbólum, amely az örökkévalóságot szimbolizálja). A mennyezeten kelta kereszt alakú világítótest található.
A Pelişor kastélyban megtalálható Mária királynő néhány munkája: egy kézirat festett pergamenten, amely 1906-ban készült és néhány akvarell festmény, melyek liliomot ábrázolnak.

Foişor Kastély:
A Peles Kastély felépüléséig, I Károly király és Erzsébet királynő a Foişor kastélyban laktak, amely egy vadászház volt. A Pelişor kastély felépülése előtt Ferdinand király Mária királynő is itt laktak.
1930-1940 között II Károly is itt lakott, kivéve 1932 és 1933-at, amikor a vadászházat egy tűz megsemmisítette. A király rendelete alapján ezen a helyen épült fel a jelenlegi Foişor Kastély.

Szinájai kaszinó:
A kaszinó a “Dimitrie Ghica ” parkban található és ez is I Kkároly kérésére volt felépítve. Az építkezés 1912-ben kezdődött és egy évig tartott. Az építkezést Petru Antonescu építész felügyelte és a terveket is ő készítette. A kaszinó első részvényese Marcay báró volt, aki a hasonló stílusban épült Monte-Carlo-i kaszinónak is részvényese.

Szinájai Kolostor:Románia - Sinaia, kolostor
Azon turisták számára, akik eljönnek meglátogatni a "Kárpátok Gyöngyét", az egyik figyelemreméltó látványosság a Szinájai ortodox Kolostor. A mesébe illő környezetben található kolostort a XVII. század végén építették és a város büszkeségének számít, hiszen ez volt a település első épülete.
A számos alkalommal károsodott épületet 1893-ban részben újraépítették, majd 1903-ban teljesen felújították George Mandrea építész tervei alapján. Az épület festett kerámiával és szentképekkel díszített falai kívülről is káprázatosak, bámulatba ejtik a látogatót.
Az egyik legértékesebb tárgy a kolostorban az Ana Roth által, 1897-1900 között készített felirat, amely aranyszálakból és szines selyemből készült egy pamut vászonra. Ez a tárgy be van jegyezve az UNESCO katalógusába. Ezenkívü itt találhatóak a királyi család számára lefoglat sírhelyek. I Károly király kérésére a Nagy Templom és a Régi Kolostor lettek az első árammal ellátott épületek az országban. A királyi család 1871-től kezdődően 11 éven keressztül minden nyáron a Szinája-i Kolostorban lakott.
A kolostor a Furnica negyedben található és naponta lehet látogatni.

Szinaiai kirándulások:
Sinaia - Brassó - 48 Km
Sinaia - Törcsvár, Bran (Drakula Kastély) - 48 Km
Sinaia - Predeal - 24 Km
Sinaia - Azuga - 12 Km

 
Hogyan tovább?
Megközelítés
 
Erdély, Románia

ERDÉLY: Erdély, a 46o30´ északi szélességi és a 24o30´ keleti hosszúsági kör metszéspontja körül, 300-310 kilométeres sugarú képzeletbeli kör belsejében terül el. Történelmi határai északon Bukovina, kelet - dél-keleten Moldva, ...

 

Sinala

Idegen neve: Sinala
Ország: Erdély, Románia

...

 
Franta Hotel** szálláshely
SZENZÁCIÓS HÚSVÉTI ÉS PÜNKÖSDI AKCIÓ A FRANTA HOTELBEN! Húsvéti akció: 2008.03.21-03.24-ig 4 nap 3 éj foglalás esetén 5500,-Ft/fő/éj reggelivel + idegenforgalmi adó iwc aquatimer ...

Apartmanok Évia szigetén - Stavrula ház szálláshely
Euboea, új görögül Évia (a középkorban Negroponte), a Görögországhoz tartozó második legnagyobb sziget, mely az Égei-tengerben fekszik. A hosszúkás, szabálytalan alakú sziget ...

Aparthotel Amicus*** szálláshely
Mostar város és község Bosznia-Hercegovina déli részén, Hercegovina-Neretvai kanton székhelye, Hercegovina legnagyobb települése, a boszniai horvátok kulturális, politikai központja. A város nevét ...

Kereki Vendégház és Hostel szálláshely
Aranyosszék - a székely székek ötödike, bár tájrajzilag nem függ egybe Székelyfölddel - szabálytalan négyszögidomú területet képez, melyet északról és keletről az Aranyos, ...

© Jogvédelem