Küküllő Szálloda ***
Küküllő Szálloda *** szálláshely
Székelyudvarhely a Hargita hegység lábánál fekszik, erdõs dombok között, Székelyföld közepén a Nagyküküllõ partján 477 m átlagos tengerszint feletti magasságban. Közel 50.000 ...

Marketo Apartman
Marketo Apartman szálláshely
Ma már az Omisba tartó vendégek, utazók végig kényelmes autópályán utazhatnak és érkezhetnek meg Közép Dalmácia egyik legszebb részére az "Omisi Riviérára". Omis, ez a ...

Vladimir Apartman
Vladimir Apartman szálláshely
Ma már az Omisba tartó vendégek, utazók majdnem végig (Splitig van pálya) kényelmes autópályán utazhatnak és érkezhetnek meg Közép Dalmácia egyik legszebb részére az "Omisi ...

Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***
Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***
Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***Erdély, Románia - Sinala - Green Palace Hotel ***

Információ, szállásfoglalás
Típus: hotel,
Cím: Erdély, Románia - Sinala
Str.Tirul cu porumbei Nr.2 Sinaia/Jud Prahova
Telefon: +36-70-236-5582
Fax:
E-mail: E-mail a szállásnak - kattintson ide
Web:
Fizetőeszköz: készpénz, EUR, átutalás,
 
Szolgáltatásaink

Szobák / apartman szolgáltatásai:
zuhanyzó/fürdőkád WC TV internet csatlakozás fürdőköpeny

Közösen használható:
zárt parkoló wellness szolgáltatások udvari  tűzhely terasz szauna portaszolgálat pezsgőfürdő parkoló mosoda konyha internet kapcsolat füves kert ebédlő
Közelben nyújtott szolgáltatások, látnivalók:
 
Bemutatkozás

Üdvözöljük Romániában, a Kárpátok egyik gyöngyszemének nevezett Sinaiaban a Green Palace Hotel ***-ben!

Románia - Kárpátok - Sinaia, Peles Kastély


Sinaia:
tetszetős kis hegyi városka, síparadicsom, nem véletlenül nevezik a Kárpátok gyöngyszemének.
Itt található a Peles kastély, a román királyok nyári rezidenciája, a teljesen megőrzött pazar berendezésével.
Sinaia évente százezrével vonzza a látogatókat.
A hóbiztos sípályák csalogatják a turistákat ebbe az elit üdülő-paradicsomba.

Románia - Kárpátok - Sinaia, Green Palace Hotel***A Green Palace Hotel *** egy fennsíkon helyezkedik el, egy különleges szépségű és csendes természeti környezetben. A telekabintól 350 méternyi távolságra található.

Férőhelyek: 5 szintes épületben, összesen 25 szobában.


A(z) Hotel Green Palace kifogástalan kiszolgálást és pihentető kényelmet nyújt, hogy vendégei valóban új erőre kapjanak itt tartózkodásuk alatt. Hogy biztosítsa vendégei kényelmét, a hotel számos kitűnő szolgáltatást nyújt: mosodai szolgáltatás, szobaszerviz, parkoló, Wi-Fi a közterületeken, dohányzásra kijelölt terület.

A Hotel Green Palace minden egyes szobájában a szálloda kellemes hangulata uralkodik. Íme, néhány szolgáltatás, amely a vendég rendelkezésére áll: nemdohányzó szobák. Egész nap élvezheti a(z) jacuzzi, szauna pihentető hangulatát. A Hotel Green Palace tökéletes hely az olyan vendégeknek, akik vonzó, kellemes és kényelmes szálláshelyet keresnek Sinaia városában.

Alagsor: 2 szoba saját fürdőszobával
2 db franciaágyas szoba, saját fürdővel
Földszint: 5 szoba saját fürdőszobával
5 db franciaágyas szoba, saját fürdővelRománia - Kárpátok - Sinaia, Green Palace Hotel***, szoba
Recepció
Étkező
1. Emelet: 6 szoba saját fürdőszobával
6 db franciaágyas szoba, saját fürdővel
2. Emelet: 6 szoba saját fürdőszobával
6 db franciaágyas szoba, saját fürdővel
Manzárd: 6 szoba saját fürdőszobával
6 db franciaágyas szoba, saját fürdővel

Szolgáltatások:
Fölszerelt konyha
Ebédlő
Ellátás (reggeli, ebéd, vacsora)
Központi fűtésRománia - Kárpátok - Sinaia, Green Palace Hotel***, fürdőszoba
Spa
Kábel TV
Wireless Internet
Grillezési lehetőség az udvaron
Saját parkoló

Szinaia turisztikai látnivalói:

Peles Kastély:
E különleges építmény alapkövét 1875 augusztus 22-én tették le, a Peles völgyében található építkezési felületet I Károly király (1866-1881 között uralkodott) vásárolta meg.
A Peles Kastély KB. 170 szobával rendelkezik.Említésre méltó, hogy az első kastély Európában, amely teljesen el van látva árammal. Ez azért volt lehetséges, mert saját forrásból biztosítják az áramot, a Peles folyó partján található gyárból.
Tudni kell még, hogy a Peles Kastélyban található egyik legnagyobb festménygyűjteménye, amely kb. 2000 képet foglal magába.
Miután 1947-ben Mihály király lemondott, a teljes Peles komplexum a kor értelmiségi rétegének pihenőhelyévé vált egy rövid időre, kivéve a magát a kastélyt, amely a turisztikai látványosságok részévé vált.
Az 1989-es forradalom után a Peles Kastélyt és a Pelişor kastélyt újra bevonják a turisztikai látványosságok közé.
A Bramantes tipusú udvar, kúttal a közepén, a legtisztább reneszánsz stílusban kellemes meglepetést okoz a látogatóknak. Az udvarnak vidám ahangulata van, virágokkal van körbeültetve, a bejáratot elegáns rajzok díszítik. A kastély belseje egy igazi gyönyörűség, a faragott fa és szines kiegészítőknek köszönhetően.

Románia - Sinaia, Pelisor kastélyA Pelişor kastély egy kisméretű építmény a Peles kastély parkjában. A Karel Liman által épített és Bernhardt Ludwig bécsi művész által dekorált kastély 1903-tól kezdődően a trónörökös hercegek nyári lakhelye.
Az előtér egyszerű, kifinomult berendezésű, a padló tölgyfából van, a mennyezet pedig díszitett üveg. A fából készült bútorzat kelta és bizánci motívumokat tartalmaz Art Nouveau stílusban. Egy másik helyiség az épületben az aranyozott szoba, ahol a falak arany színű bevonattal vannak ellátva, és bogáncskóró levelekkel van kidíszítve, amely Mária királynő szimbóluma (skót szimbólum, amely az örökkévalóságot szimbolizálja). A mennyezeten kelta kereszt alakú világítótest található.
A Pelişor kastélyban megtalálható Mária királynő néhány munkája: egy kézirat festett pergamenten, amely 1906-ban készült és néhány akvarell festmény, melyek liliomot ábrázolnak.

Foişor Kastély:
A Peles Kastély felépüléséig, I Károly király és Erzsébet királynő a Foişor kastélyban laktak, amely egy vadászház volt. A Pelişor kastély felépülése előtt Ferdinand király Mária királynő is itt laktak.
1930-1940 között II Károly is itt lakott, kivéve 1932 és 1933-at, amikor a vadászházat egy tűz megsemmisítette. A király rendelete alapján ezen a helyen épült fel a jelenlegi Foişor Kastély.

Szinájai kaszinó:
A kaszinó a “Dimitrie Ghica ” parkban található és ez is I Kkároly kérésére volt felépítve. Az építkezés 1912-ben kezdődött és egy évig tartott. Az építkezést Petru Antonescu építész felügyelte és a terveket is ő készítette. A kaszinó első részvényese Marcay báró volt, aki a hasonló stílusban épült Monte-Carlo-i kaszinónak is részvényese.

Szinájai Kolostor:Románia - Sinaia, kolostor
Azon turisták számára, akik eljönnek meglátogatni a "Kárpátok Gyöngyét", az egyik figyelemreméltó látványosság a Szinájai ortodox Kolostor. A mesébe illő környezetben található kolostort a XVII. század végén építették és a város büszkeségének számít, hiszen ez volt a település első épülete.
A számos alkalommal károsodott épületet 1893-ban részben újraépítették, majd 1903-ban teljesen felújították George Mandrea építész tervei alapján. Az épület festett kerámiával és szentképekkel díszített falai kívülről is káprázatosak, bámulatba ejtik a látogatót.
Az egyik legértékesebb tárgy a kolostorban az Ana Roth által, 1897-1900 között készített felirat, amely aranyszálakból és szines selyemből készült egy pamut vászonra. Ez a tárgy be van jegyezve az UNESCO katalógusába. Ezenkívü itt találhatóak a királyi család számára lefoglat sírhelyek. I Károly király kérésére a Nagy Templom és a Régi Kolostor lettek az első árammal ellátott épületek az országban. A királyi család 1871-től kezdődően 11 éven keressztül minden nyáron a Szinája-i Kolostorban lakott.
A kolostor a Furnica negyedben található és naponta lehet látogatni.

Szinaiai kirándulások:
Sinaia - Brassó - 48 Km
Sinaia - Törcsvár, Bran (Drakula Kastély) - 48 Km
Sinaia - Predeal - 24 Km
Sinaia - Azuga - 12 Km

 
Hogyan tovább?
Megközelítés
 
Erdély, Románia

ERDÉLY: Erdély, a 46o30´ északi szélességi és a 24o30´ keleti hosszúsági kör metszéspontja körül, 300-310 kilométeres sugarú képzeletbeli kör belsejében terül el. Történelmi határai északon Bukovina, kelet - dél-keleten Moldva, ...

 

Sinala

Idegen neve: Sinala
Ország: Erdély, Románia

...

 
Vila in Kodre szálláshely
Montenegró tengerpartjának legdélibb városa, az Albán határtól 10 km-re fekszik Nevét alapítójáról Kolchis-ról kapta. Neve több változat után alakult mai formájává: ...

Villa Aegeon Apartmanház szálláshely
Az Észak-Görögországba utazó magyar turisták jól ismert, közkedvelt célpontja Parália, az Olymposzi Riviéra egyik gyöngyszeme. A település Görögország második legnagyobb ...

Diákszállások Nagydobronyban szálláshely
Nagydobrony Ungvártól 42 km-re délkeletre, Munkácstól 23 km-re nyugatra, a Szernye-patak és a Latorca között fekszik. A településen két fontos út is áthalad: egyrészt a Csap–Munkács ...

Sunrise Village Hotel*** szálláshely
Kréta: Görögország legdélebben fekvő és legnagyobb szigetére, Krétára hívjuk Önt, melyet a helyiek egyszerűen csak nagy szigetnek neveznek. Lélegzetelállító természeti ...

© Jogvédelem