Apartmanok Évia szigetén - Virinis ház
Apartmanok Évia szigetén - Virinis ház szálláshely
Euboea, új görögül Évia (a középkorban Negroponte), a Görögországhoz tartozó második legnagyobb sziget, mely az Égei-tengerben fekszik. A hosszúkás, szabálytalan alakú sziget ...

Apartman Nemira
Apartman Nemira szálláshely
Ma már az Omisba tartó vendégek, utazók majdnem végig (Splitig van pálya) kényelmes autópályán utazhatnak és érkezhetnek meg Közép Dalmácia egyik legszebb részére az "Omisi ...

Albatros Üdülőfalu
Albatros Üdülőfalu szálláshely
Marina Julia (Grado): Természet, sport, kikapcsolódás és szórakozás … ez, és még sok minden más vár Önre az Adriai-tenger partján, Trieszt és Grado között fekvő művészeti kincsekben ...

Görögország - Évia sziget - Rovies - Alexandris HotelGörögország - Évia sziget - Rovies - Alexandris HotelGörögország - Évia sziget - Rovies - Alexandris HotelGörögország - Évia sziget - Rovies - Alexandris HotelGörögország - Évia sziget - Rovies - Alexandris Hotel
Görögország - Évia sziget - Rovies - Alexandris Hotel
Görögország - Évia sziget - Rovies - Alexandris HotelGörögország - Évia sziget - Rovies - Alexandris HotelGörögország - Évia sziget - Rovies - Alexandris HotelGörögország - Évia sziget - Rovies - Alexandris HotelGörögország - Évia sziget - Rovies - Alexandris Hotel

Információ, szállásfoglalás
Típus: hotel,
Cím: Görögország - Évia sziget - Rovies ( Rovies )
Telefon: +36-70-236-5582, +36-70-269-9100
Fax:
E-mail: E-mail a szállásnak - kattintson ide
Web:
Fizetőeszköz: készpénz, EUR, átutalás,
 
Szolgáltatásaink

Szobák / apartman szolgáltatásai:
zuhanyzó/fürdőkád WC TV terasz légkondi hűtőszekrény

Közösen használható:
zárt parkoló udvari  tűzhely társalgó portaszolgálat parkoló játszóudvar, játszótér füves kert
Közelben nyújtott szolgáltatások, látnivalók:
 
Bemutatkozás

Üdvözöljük Görögországban Évia szigeten Roviesban, az Alexandris Hotelben!

Euboea, új görögül Évia (a középkorban Negroponte), a www.ltfl.co.uk Görögországhoz tartozó második legnagyobb sziget, mely az Égei-tengerben

audemars piguet royal oak offshore replica patek philippe gondolo replica replica omega seamaster planet oceanreplica hublot big bang

fekszik. A hosszúkás, szabálytalan alakú sziget ÉNy-ról DK-i irányban húzódik el Görögország keleti partja mellett, a melytől 10-12 km. közepes szélességű csatorna választja el melyet É-i részében Atalanti, D-i részében pedig Evriposzi-csatornának hívnak s legkeskenyebb részében, ahol a régi híd vezet át rajta, 65 méter széles. ÉNy-on a sziget a Litada, DK-en pedig a Mantelo fokban végződik; e két pont egymástól 195 km. távolságra fekszik; ez a sziget legnagyobb hossza; a szélessége 5 és 52 km. közt váltakozik. Éviát É-on az Oreii és a Trikerii, D.-en Androsz szigetétől az Oropoi-csatorna választja el. Területe 3775 km2 Évia igen hegyes és igen termékeny. Bujább és gazdagabb növényzetet Görögország egyik részében sem találhatni mint Évia szigetén. Gabonaneműeken kívül különböző gyümölcsöket, olajfát és szőlőt terem, legelőin pedig juhok vannak nagy számmal, a melyeknek gyapjúját exportálják. Az utak hiánya és a lakosság indolenciája a sziget jelentékenyebb fölvirágzásának állta útját sokáig, a helyzet ma már változott. Évia egykoron nemcsak márvány-, de réz- és vasbányáiról is híres volt. Magnezitet a sziget É-i részében Aszpri-Vrakhi közelében ma is jelentékeny mennyiségben bányásznak; ellenben a Kimi mellett lévő Karvuno nevű széntelepeket nem aknázzák ki. Évia lakóit a IV. században Kr. e. már a jón törzshöz számították. Miként Görögország többi részei, ezen sziget is korán oszlott fel apróbb köztársaságokra.

Rovies egy tengerparti település, 95 kilométerre északnyugatra Halkidától. Limni Önkormányzathoz tartozik, Limnitől 9 kilométerre északra és Aidipsostól 15 kilométerre délre helyezkedik el. Az egész területet gazdag növényzet borítja, minden ház hatalmas virágos kerttel rendelkezik. Ez Észak-Evia egyik legérdekesebb és legszebb része, gazdag vegetációval és gyönyörű tájakkal. Ideális hely a kikapcsolódásra és a kristálytiszta tenger melletti pihenésre.
Hatalmas olajfaligetének terméséből a helybeliek olívaolajat és töltött olívabogyót készítenek, melyet világszerte exportálnak.
A faluban tradicionális tavernák és éttermek találhatók, melyek friss halat és www.danceink.co.uk helyi különlegességeket kínálnak. Kaphatók továbbá helyi specialitások, méz, mézpempő, olíva, házi metélt, stb.
További érdekességet tartogat az idelátogatók számára a Roviesben található Velencei torony. A faluból számos ösvény indul ki, melyek gyönyörű vidékeken keresztül vezetnek a természet egy-egy megejtően szép ökológiai nevezetességéhez.
Rovies ideális hely a zavartalan tengerparti üdüléshez. Az Eviát meglátogatók itt megtalálhatják a csendet és nyugalmat, melyet e varázslatos környék és meleg vendégszeretet kínál.

Alexandris Hotel:
A szálláshely az egyik legrégibb Rovies településen. Kényelmes és hűvös szobáinak teraszai fantasztikusan zöld kertre nyílnak. A telek bejárata a Rovies központi útjáról nyílik, a hagyományos stílusban épült ház bejárata azonban jóval bennebb, a zöld udvar mélyén található. Ahogy belépünk kőberakásos recepció fogad, ahol eligazítanak bennünket, hogy biztosan megtaláljuk szobánkat. A recepció után egy belső udvar nyílik, mely aprócska és csak arra szolgál, hogy az apartmanok és a szobák jól el legyenek egymástól különítve. Innen vezet fel a lépcső az emeletre is. A hotelben 2-3 ágyas garzonok, valamint 4 ágyas, két légteres apartmanok találhatóak. Mindegyikhez tartozik kis főzőfülke, ahol meleg reggelit lehet készíteni. A hotelben nem örülnek annak, ha valaki komolyabb ebédet készít, így ezt a tevékenységet nem is segítik elő komolyabb edény-felszereléssel. Ha valaki mégis szeretne tésztát vagy egyéb ilyen könnyű ételt készíteni, jó ha hoz magával kemping-felszerelést is.

A hotel kapacitása:
* 8x3 ágyas, 25 nm-s garzonok
* 7x4 ágyas, 50 nm-s két légteres apartmanok
* gyerekjátszótér a pázsitos udvaron
* focipálya
* kosárlabdapálya
* reggelizőterem
* kellemes, árnyékos udvar és kert

A szobák felszereltsége:
* terasz
* légkondicionáló
* központi fűtés
* hűtőszekrény
* TV  www.vigalco.com
* bizonyos apartmanokban kandalló

2012-es áraink:
A ház különleges adotságai miatt egyedi, igen kedvező áraink vannak és ez nagyban függ a vendégek számától, kérjen e-mailben árajánlatot az info@kulfoldiszallasok.hu email címen.

 

FIGYELEM!
Árainkat EUR/ap./éj.-ben adjuk meg, konkrét érdeklődés (rendelés) esetén az EUR-s árakat napi eladási árfolyamon + 2.00,-Ft/EUR áron váltjuk forintra.
Az üzemeltető fenntartja a jogot az árváltoztatásra a Forint-EUR ingadozás miatt!

Közeli látnivalók:
Limni - néprajzi múzeum
Görögország - Drimonas vízesésDrimonas-i vízesés
Chronia faluból kocsival a főúton Edipszó felé haladva, valamint Rovies falut elhagyva az írányjelző tábla jobbra "Osios David" kolostort és a Drimonas-i vízeséseket jelzi.
A Drimonas falu közelében lévő vízesést igaziból tavasszal és ősszel érdemes megcsodálni. Ekkor a táj csodálatos, a víz pedig vadul zuhan le a sziklákon.
Nyáron a gazdag vízesés majdnem teljesen kiszárad, csöndes kis csermelyként folydogál. A táj viszont ilyenkor is csodaszép, annak ellenére, hogy hiányzik a tavasz buja friss zöldje. A vízesés körülötti területet a Limni-i erdészeti hivatal nagyon szépen kialakította, és az emberi beavatkozás ebben az esetben semmit nem rontott a táj szépségén, hanem csak hozzásegítette és segíti az embereket, hogy pihenést, felüdülést találjanak ezen a csodálatos vidéken sétálva. A képek valamennyire érzékeltetik az erdő, a víz, a fák által teremtett békés hangulatot.
Boldog Dávid kolostorGörögország - Rovies és Istiaia közt - Boldog Dávid kolostor
A Boldog Dávid kolostort Szent Dávid építtette 1535-ben. Roviestől az Istiaia felé, hegyen át vezető útra kell letérni, rögtön Rovies északi kijárata után. Az irányt táblák jelzik, nagy és széles az útkereszteződés, nem lehet eltéveszteni. Kb. 7-10 perc autózás után egy hirtelen kanyarban jobbra jelez a tábla, ekkor az Istiaia irányt elhagyva, az utas jobbra tér. Ez az aszfaltút, mely csodálatos vidéken vezet át, a Boldog Dávid kolostort, a Drimonász-i vízesést, a Kerásziá-i "kővé vált erdő"-t &Cartier Replica Watches ;rintve átvezet a sziget Égei tenger felőli oldalára, Kotsikia és Papades falukhoz közeli pontra.
A Boldog Dávid kolostor egy nagyon jól karbantartott, szép középkori épület. Falain kívül kis templomocska van, kedvelt házasodó- és best replica watches az észak Éviai lakosoknak. A kolostor nagy forgalmat bonyolít le, a turistákat buszokkal hozzák Görögország különböző vidékeiről. Bejárata előtt ennek megfelelően kis bazár alakult ki, itt Éviai virágokról összegyüjtött friss mézet, helyi- hegyi vadfüveket, teákat és különféle szentelt, szerencsét hozó tárgyakat lehet vásárolni. Az élelmes árusok pici műanyag üvegeket árulnak azok számára akik a kolostor szentelt vizét haza is replica watches ék vinni. 
Kamatriades
Kamatriades egy pici falucska, Istiaia kerületben. Közelebb van Észak Évia nagy kereskedelmi központjához, Istiaiához (ejtsd: Isztiéa) mint Limnihez, és ide is tartozik közigazgatásilag. A falu nevezetessége, ha lehet így nevezni, a lovaglóközpont. Ezt 1996-ban alakították ki, fantasztikus vidéken, az erdőben, fák között, mindazonáltal csak 15 percnyi távolságra a Kanatadikának nevezett egyik legszebb tengerparttól.

 

 
Hogyan tovább?
Megközelítés
 
Görögország

Görögország: méltán az egyik legkedveltebb utazási cél Európában. Közkedveltségét kedvezõ árainak, gyönyörû homokos tengerpartjainak, gazdag kultúrájának, konyhamûvészetének és vendégszeretetének köszönheti. A ...

 

Évia sziget - Rovies

Idegen neve: Rovies
Ország: Görögország

...

 
Apartmanok a LOS PECES apartmanházban szálláshely
Salou a Costa Dorada híres üdülőhelye, egy 13 kilométer partvonal mentén, hatalmas homokos strandjai, kicsi öblei és sétányai teszik a régió turisztikai központjává. és Barcelonától 108 ...

Góbé Csárda szálláshely
Tárt kapuval várunk, szeretettel üdvözlünk a GÓBÉ csárdában! Mit keres egy székely vendéglõ a Partiumban? Keresi a helyét, azt a helyet, ami otthont ad mindazoknak, akik szeretik a bensõséges, ...

Apartman Melanija szálláshely
CRIKVENICA: A horvát tengerpart egyik legszebb részén helyezkedik el, mely 110 éves turisztikai tradicióval rendelkezik. Crikvenicát tengerparti sétány köti ossze Drámályal és Szelcével. ...

Medici Apartman szálláshely
A közép-dalmáciai Omis a Split és Makarska közötti partszakaszon található, egyes részei pedig benyúlnak a Cetina hegyi folyócska vadregényes kanyonjába.A folyó kristálytiszta vize itt éri el ...

© Jogvédelem