Sporthotel Dachstein West***
Sporthotel Dachstein West***  szálláshely
A Sporthotel Dachstein West*** Annaberg im Lammertal központjában a Kopfberg felvonótól 150 m-re, a Salzburg-i Dolomithegység csodás alpesi környezetében fekszik. Felejtse el a mindennapokat, és töltse nyaralását vagy ...

Atlantis Apartmanház
Atlantis  Apartmanház  szálláshely
Szinte mindenki hallott már valamilyen vonatkozásban Paraliáról. Ha egy mondattal szeretnénk jellemezni a helyet, hívhatnánk Görögország Siófokának is. Piéria tartományban megtalálható a ...

Apartman Kumbor
Apartman Kumbor szálláshely
A Herceg Novi Riviéra partjainál több kisebb strand, kikötő, található, melyek mellett narancs, mandarin ültetvények, olajbogyó fák, különféle mediterrán növényzet van. A strandok ...

Görögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Silva HázGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Silva HázGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Silva HázGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Silva HázGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Silva Ház
Görögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Silva Ház
Görögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Silva HázGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Silva HázGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Silva HázGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Silva HázGörögország - Évia sziget - Rovies - Apartmanok Évia szigetén - Silva Ház

Információ, szállásfoglalás
Típus: apartman,
Cím: Görögország - Évia sziget - Rovies ( Rovies )
Telefon: +36-70-236-5582
Fax:
E-mail: E-mail a szállásnak - kattintson ide
Web:
Fizetőeszköz: készpénz, EUR,
 
Szolgáltatásaink

Szobák / apartman szolgáltatásai:
zuhanyzó/fürdőkád WC TV légkondi konyha hűtőszekrény

Közösen használható:
társalgó portaszolgálat parkoló füves kert ebédlő
Közelben nyújtott szolgáltatások, látnivalók:
 
Bemutatkozás

Üdvözöljük Görögországban Évia szigeten Roviesban, a Silva házban!Görögország - Észak-Éviai tengerpart

Euboea, új görögül Évia
(a középkorban Negroponte), a Görögországhoz tartozó második legnagyobb sziget, mely az Égei-tengerben fekszik. A hosszúkás, szabálytalan alakú sziget ÉNy-ról DK-i irányban húzódik el Görögország keleti partja mellett, a melytől 10-12 km. közepes szélességű

csatorna választja el melyet É-i részében Atalanti, D-i részében pedig Evriposzi-csatornának hívnak s legkeskenyebb részében, ahol a régi híd vezet át rajta, 65 méter széles. ÉNy-on a sziget a Litada, DK-en pedig a Mantelo fokban végződik; e két pont egymástól 195 km. távolságra fekszik; ez a sziget legnagyobb hossza; a szélessége 5 és 52 km. közt váltakozik. Éviát É-on az Oreii és a Trikerii, D.-en Androsz szigetétől az Oropoi-csatorna választja el. Területe 3775 km2 Évia igen hegyes és igen termékeny.  Bujább és gazdagabb növényzetet Görögország egyik részében sem találhatni mint Évia szigetén. Gabonaneműeken kívül különböző gyümölcsöket, olajfát és szőlőt terem, legelőin pedig juhok vannak nagy számmal, a melyeknek gyapjúját exportálják. Az utak hiánya és a lakosság indolenciája a sziget jelentékenyebb fölvirágzásának állta útját sokáig, a helyzet ma már változott. Évia egykoron nemcsak márvány-, de réz- és vasbányáiról is híres volt. Magnezitet a sziget É-i részében Aszpri-Vrakhi közelében ma is jelentékeny mennyiségben bányásznak; ellenben a Kimi mellett lévő Karvuno nevű széntelepeket nem aknázzák ki. Évia lakóit a IV. században Kr. e. már a jón törzshöz számították. Miként Görögország többi részei, ezen sziget is korán oszlott fel apróbb köztársaságokra.

Évia sziget - RoviesRovies egy tengerparti település, 95 kilométerre északnyugatra Halkidától. Limni Önkormányzathoz tartozik, Limnitől 9 kilométerre északra és Aidipsostól 15 kilométerre délre helyezkedik el. Az egész területet gazdag növényzet borítja, minden ház hatalmas virágos kerttel rendelkezik. Ez Észak-Evia egyik legérdekesebb és legszebb része, gazdag vegetációval és gyönyörű tájakkal. Ideális hely a kikapcsolódásra és a kristálytiszta tenger melletti pihenésre.
Hatalmas olajfaligetének terméséből a helybeliek olívaolajat és töltött olívabogyót készítenek, melyet világszerte exportálnak.
A faluban tradicionális tavernák és éttermek találhatók, melyek friss halat és helyi különlegességeket kínálnak. Kaphatók továbbá helyi specialitások, méz, mézpempő, olíva, házi metélt, stb.
További érdekességet tartogat az idelátogatók számára a Roviesben található Velencei torony. A faluból számos ösvény indul ki, melyek gyönyörű vidékeken keresztül vezetnek a természet egy-egy megejtően szép ökológiai nevezetességéhez.
Rovies ideális hely a zavartalan tengerparti üdüléshez. Az Eviát meglátogatók itt megtalálhatják a csendet és nyugalmat, melyet e varázslatos környék és meleg vendégszeretet kínál.

 Évia sziget - Rovies - Silva házA Silva apartmanház és környéke
A Silva apartmanház egy pár éves épület mely a tengerparttól kb. 10 m-re fekszik. Bejáratától a partig kis aszfaltozott út vezet, az épület mellett kis olajfaligetben parkolási lehetőség van. Mivel a kis utca melyben az épület van, nem vezet a tenger partjánál tovább (arra merőleges) ezért ide már csak azok hajtanak be akik az erre az utcára nyíló pár apartmanházba tartanak, tehát itt tk. nincs egyáltalán forgalom.

A Silva apartmanház stúdió-apartmannjai újak, szépek, tiszták, jól karbantartottak. A földszinten kis étterem, társalgó van van, melyet a vendégek nem igazán használnak erre a célra, ez inkább a találkozások helye, amolyan recepcióként működik.

Apartmanjai egy szobás apartmanok a következő felállásban:

Évia sziget - Rovies - Silva ház, konyhasarok4 ágyas apartmanok, melyekben dupla ágy + 2 ágy található a galérián, konyhasarok és fürdőszoba. Összesen két galériás apartman van a házban, ezért aki ezekre pályázik, igyekezzen időben foglalni. Van több, emeletes ágyas apartman, tehát olyan apartmanok ahol a dupla ágyon kívül van még egy emeletes ágy, ahol két gyerek alhat.

3 ágyas apartmanok: ezekben egy dupla ágy és egy egyszemélyes ágy található, valamint konyhasarok, fürdőszoba.
Az épületben van 1 db., 3 ágyas manzárdszoba a 2. emeleten, melynek nincsen balkonja, csak magasan fekvő ablakai. Nagyobb társaság esetén ez a szoba ideális gyerekek elhelyezésére, mert nincs olyan veszély, hogy a balkonról kiessenek. A szobához természetesen tartozik fürdőszoba, és lényegében ugyanolyan apartman mint a többi. A személyekre számított ár ugyanannyi mint a többi háromágyas esetében - kivéve a főszezont, viszont itt nem kell tengerre néző felárat fizetni, ezért olcsóbb az össz-szobaár.

Minden szobában van klímaberendezés, TV, jégszekrény, két főzőlap és az ágyak számának megfelelő pohár. A konyhasarokhoz nem tartoznak edények. Főzni lehet ha a vendég hoz magával kempingfelszerelést, vagy pár edényt.

A környéken számos kis taverna és apró étterem várja a vendégeket. Az eddigi tapasztalat diktálja, hogy felhívjam az itt nyaralók figyelmét a klímaberendezések logikus használatára, valamint arra, hogy a WC-be tilos papírt vagy egyéb szemetet (megmaradt ételt) dobni. Mivel a házban összesen 16 kiadó apartman van, ezért ha a WC-be papír kerül, megtörténhet, hogy eldugul a lefolyó, annak minden kellemetlen következményével. Használják a WC melletti szemeteskosarat a használt WC papírok eldobására, bármilyen szokatlan vagy nem logikusnak is tűnjön ez a megoldás.

Egyelőre nincs internet elérés a házban, valamint a Duna televizió adásait sem lehet fogni a TV-ben. Ezt a tulajdonosok orvosolni szándékozzák, a honlapon minden változás fel lesz időben tüntetve.

2014-es áraink:
A ház különleges adottságai miatt egyedi, igen kedvező áraink vannak és ez nagyban függ a vendégek számától, kérjen e-mailben árajánlatot az info@kulfoldiszallasok.hu email címen.

FIGYELEM!
Árainkat EUR/ap./éj.-ben adjuk meg, konkrét érdeklődés (rendelés) esetén az EUR-s árakat napi eladási árfolyamon + 2.00,-Ft/EUR áron váltjuk forintra.
Az üzemeltető fenntartja a jogot az árváltoztatásra a Forint-EUR ingadozás miatt!

Téli utazás, valamint csoportos utazás esetén jelentős kedvezményeket lehet elérni, napok és személyek számának függvényében.
Pótágy behelyezésére nincs lehetőség.

Közeli látnivalók:
Limni - néprajzi múzeum
Görögország - Drimonas vízesésDrimonas-i vízesés
Chronia faluból kocsival a főúton Edipszó felé haladva, valamint Rovies falut elhagyva az írányjelző tábla jobbra "Osios David" kolostort és a Drimonas-i vízeséseket jelzi.
A Drimonas falu közelében lévő vízesést igaziból tavasszal és ősszel érdemes megcsodálni. Ekkor a táj csodálatos, a víz pedig vadul zuhan le a sziklákon.
Nyáron a gazdag vízesés majdnem teljesen kiszárad, csöndes kis csermelyként folydogál. A táj viszont ilyenkor is csodaszép, annak ellenére, hogy hiányzik a tavasz buja friss zöldje. A vízesés körülötti területet a Limni-i erdészeti hivatal nagyon szépen kialakította, és az emberi beavatkozás ebben az esetben semmit nem rontott a táj szépségén, hanem csak hozzásegítette és segíti az embereket, hogy pihenést, felüdülést találjanak ezen a csodálatos vidéken sétálva. A képek valamennyire érzékeltetik az erdő, a víz, a fák által teremtett békés hangulatot.
Boldog Dávid kolostorGörögország - Rovies és Istiaia közt - Boldog Dávid kolostor
A Boldog Dávid kolostort Szent Dávid építtette 1535-ben. Roviestől az Istiaia felé, hegyen át vezető útra kell letérni, rögtön Rovies északi kijárata után. Az irányt táblák jelzik, nagy és széles az útkereszteződés, nem lehet eltéveszteni. Kb. 7-10 perc autózás után egy hirtelen kanyarban jobbra jelez a tábla, ekkor az Istiaia irányt elhagyva, az utas jobbra tér. Ez az aszfaltút, mely csodálatos vidéken vezet át, a Boldog Dávid kolostort, a Drimonász-i vízesést, a Kerásziá-i "kővé vált erdő"-t érintve átvezet a sziget Égei tenger felőli oldalára, Kotsikia és Papades falukhoz közeli pontra.
A Boldog Dávid kolostor egy nagyon jól karbantartott, szép középkori épület. Falain kívül kis templomocska van, kedvelt házasodó- és keresztelőhelye az észak Éviai lakosoknak. A kolostor nagy forgalmat bonyolít le, a turistákat buszokkal hozzák Görögország különböző vidékeiről. Bejárata előtt ennek megfelelően kis bazár alakult ki, itt Éviai virágokról összegyüjtött friss mézet, helyi- hegyi vadfüveket, teákat és különféle szentelt, szerencsét hozó tárgyakat lehet vásárolni. Az élelmes árusok pici műanyag üvegeket árulnak azok számára akik a kolostor szentelt vizét haza is szeretnék vinni. 
Kamatriades
Kamatriades egy pici falucska, Istiaia kerületben. Közelebb van Észak Évia nagy kereskedelmi központjához, Istiaiához (ejtsd: Isztiéa) mint Limnihez, és ide is tartozik közigazgatásilag. A falu nevezetessége, ha lehet így nevezni, a lovaglóközpont. Ezt 1996-ban alakították ki, fantasztikus vidéken, az erdőben, fák között, mindazonáltal csak 15 percnyi távolságra a Kanatadikának nevezett egyik legszebb tengerparttól.

 

 
Hogyan tovább?
Megközelítés
 
Görögország

Görögország: méltán az egyik legkedveltebb utazási cél Európában. Közkedveltségét kedvezõ árainak, gyönyörû homokos tengerpartjainak, gazdag kultúrájának, konyhamûvészetének és vendégszeretetének köszönheti. A ...

 

Évia sziget - Rovies

Idegen neve: Rovies
Ország: Görögország

...

 
Alexandra Apartman szálláshely
Neos Marmaras: A Halkidiki félsziget Sithónia félszigetén, Thesszalonikitől 125 km-re, a dús növényzetű Itamosz-hegy lábánál található az egyedi szépségű Neos Marmaras. A város szinte uralkodik a ...

Medencés luxus apartmanház szálláshely
Stara Novalja az észak-dalmáciai Pag sziget északnyugati részének csendes szorosában, enyhén lejtős részen helyezkedik el, védve a jugo és bóra erős szelektől. A sziget legforgalmasabb kisvárosától, ...

Apartman Villa Flamengo szálláshely
Omis a Horvátországba érkező utazók egyik legkedveltebb,legkeresettebb úticélja. Az egykori kalóz fellegvár ma már inkább turizmusával, gyönyörű fekvésével, folyójával (Cetina) mely ...

VERECKE TOUR-Kárpátaljai Turisztikai Információs és Szolgáltató Iroda szálláshely
Beregszász Árpád-kori település. Lampert herceg alapította1063-ban.1241-ben a tatárok lerombolták. 1271-től megyei központ. 1567-ben a tatárok ismét feldúlták. 1686-ban Zrinyi Ilona 350 fős kuruc serege a ...

© Jogvédelem