Sissi Park - pályaszállás Lachtalban
Sissi Park - pályaszállás Lachtalban szálláshely
Stájerország: Budapestől 400-500 km-re található Stájerország, Ausztria legnagyobb tartománya, amely közelsége miatt népszerű úticél a magyar utazók körében. A Dachstein és a Schuleck ...

Mountain Rest Panzió (Hegyi pihenő Panzió)
Mountain Rest Panzió (Hegyi pihenő Panzió) szálláshely
PIRICSKE kis falu és üdülőtelep Erdélyben, a Hargita-hegység keleti oldalán, Csíkszereda felől 16 km-re nyugatra. A Keleti-Kárpátok középső és délkeleti vonulatait, ennek hegyközi medencéit, valamint az ...

Boglárka Vendégház Gyimesközéplok
Boglárka Vendégház Gyimesközéplok szálláshely
Európai színvonalú csángó vendégházunk kényelmes szálláslehetőséget biztosít a hozzánk látogatóknak! "Vendégként érkezik, barátként ...

Erdély, Románia - Székelyudvarhely - Európa Hotel*** és RestaurantErdély, Románia - Székelyudvarhely - Európa Hotel*** és RestaurantErdély, Románia - Székelyudvarhely - Európa Hotel*** és RestaurantErdély, Románia - Székelyudvarhely - Európa Hotel*** és RestaurantErdély, Románia - Székelyudvarhely - Európa Hotel*** és Restaurant
Erdély, Románia - Székelyudvarhely - Európa Hotel*** és Restaurant
Erdély, Románia - Székelyudvarhely - Európa Hotel*** és RestaurantErdély, Románia - Székelyudvarhely - Európa Hotel*** és RestaurantErdély, Románia - Székelyudvarhely - Európa Hotel*** és RestaurantErdély, Románia - Székelyudvarhely - Európa Hotel*** és RestaurantErdély, Románia - Székelyudvarhely - Európa Hotel*** és Restaurant

Információ, szállásfoglalás
Típus: hotel, étterem,
Cím: Erdély, Románia - Székelyudvarhely ( Odorheiu Secuiesc )
535600, Kossuth Lajos utca 23 szám
Telefon: +0-40-266-218-228, +0-40-366-101-445
Fax: +0-40-266-218-228
E-mail: E-mail a szállásnak - kattintson ide
Web: www.europahotel.ro
Fizetőeszköz: Visa Card, USD, Maestro, készpénz, Eurocard/Mastercard, EUR, American Express Card,
 
Szolgáltatásaink

Szobák / apartman szolgáltatásai:
zuhanyzó/fürdőkád WC TV telefon szauna mini bár jacuzzi internet csatlakozás

Közösen használható:
zárt parkoló WC terasz telefon társalgó portaszolgálat pezsgőfürdő parkoló mosoda konferenciahelyszin, különterem internet kapcsolat étterem buszparkoló
Közelben nyújtott szolgáltatások, látnivalók: élelmiszerbolt múzeum étterem, vendéglő színház templom, emlékmű szolárium cukrászda, fagyizó mozi szauna gyorsétterem, pizzéria benzinkút kávéház, eszpresszó posta
 
Bemutatkozás

Üdvözöljük Erdélyben Székelyudvarhelyen az  Europa Hotel*** és Restaurantban!Erdély - Székelyudvarhely - Europa Hotel ***és Restaurant

A Robinex Kft. szerves részeként működő Európa komplexum a 2003-as esztendőben kezdte meg vendéglátóipari tevékenységét a Taverna étterem megnyitásával. A 2005-ös esztendő végén megnyitotta kapuit a Hotel Europa***, és ugyanakkor indult utazási irodánk, a Touropa is.

Hotel Europa***
- 63 vendégágy
- 27 kétágyas szoba
- 60 férőhelyes konferencia terem
- 20 személygépkocsinak zárt parkoló

Europa Hotel*** és RestaurantSzobáink, lakosztályaink elegánsan és hangulatosan vannak berendezve. Lakosztályainkhoz pezsgőfürdő és szauna tartozik. Minden szobában TV készülék, minibár, telefon, internetelérhetőség áll a vendég rendelkezésére.

A szálloda épületében létesített jól felszerelt konferencia terem, videoprojektorral és egyéb szükséges kellékekkel áll az igénylők rendelkezésére.
Zárt udvarunkon vendégeinknek parkolási lehetőséget tudunk bíztosítani (20 személygépkocsi).

Vendégeink kérésére 1-3 napos csillagtúrát szervezünk, igény esetén ezekhez idegenvezetőt, szállítóeszközt biztosítunk. Szállodánk igazi kikapcsolódást biztosító felejthetetlen szilveszteri program csomagot ajánl minden évben vendégei számára. Az épület belső falait díszítő, felnagyított régi képeslapok másolatait olyan formán választottuk ki, hogy az ide látogató képet alkothasson magának úgy az egykori Székelyudvarhelyről, mint annak múltbeli turisztikai látványosságot nyújtó környékéről is.

Komplexumunk szolgáltatásai:
- vendéglátás
- szállás Europa Hotel*** és Restaurant
- zárt parkoló autók és autóbuszok részére
- utazás szervezés
- turisztikai csomagok értékesítése
- jegyfoglalás, elővétel belföldi és külföldi utakra (autóbusz, repülő)
- kötelező biztosításkötés
- rendezvényszervezés
- üzleti megbeszélések lebonyolítása
- családi rendezvények megszervezése
- svédasztalos kiszállások
- idegenvezetés
- tolmács biztosítás
- csillagtúra szervezés

Taverna étterem:
- vendégférőhely 84
- nyári terasz (32 fő)
Éttermünk meghitt hangulatú, jellegzetes ízvilágával várja vendégeit. Az ínycsiklandozó falatokat fogyasztva, helyi képzőművészek alkotásaiban gyönyörködhet a vendég.

A vendégférőhelyek száma 84, elkülönítve a dohányzó illetve nem dohányzó részleget. A vendéglőhöz 32 férőhelyes terasz tartozik.
Éttermünk mindennap de.10 órától éjfélig várja vendégeit. Apró vendégeinkre is gondoltunk, és etető széket bíztosítunk!

Szállodánk árai:

Egyéni turisták részére szobaáraink /éjszaka a 2009-es évre

Kétágyas szoba egyszemélynek 49 EUR
Kétágyas szoba 52 EUR
Lakosztály egy személynek 110 EUR
Lakosztály 130 EUR

Az árak tartalmazzák a reggelit, korlátlan internet hozzáférést, a lakosztályokban a szauna és pezsgőfürdő használatát, valamint az Áfá-t. Az ár nem tartalmazza a tartózkodás idejére számított 3% idegenforgalmi adót.

Konferencia terem (64 hely) :Europa Hotel*** és Restaurant, szauna
10 EUR/óra Minimális bérleti időtartam 5 óra

Minden szoba minibárral, televizióval és telefonnal van ellátva.Az apartmanokban külön szauna és jacuzzi áll vendégeink rendelkezésére. Ingyenes zárt parkoloval állunk vendégeink rendelkezésére.
Külön szolgáltatások (az ár nem tartalmazza): mosoda, telefon.

Kedvezmények:
- Csoportok eseten egy személy (idegenvezető, csoport vezető) szállása ingyenes. 
- Gyerekárak: - 5 éves korig ingyenes, 6 és 10 éves koru gyerekeknek 50% árkedvezményt ajánluk


Fizetési lehetőségek:
lehet bankkártyával is fizetni, és minden nemű pénzzel (Euro, Dollár, Forint, Lej).Kirándulási lehetőségek:

Székelyföld látványosságai
A székelyek már a középkorban felismerték, hogy Háromszék, Csík, Gyergyó, Marosszék, Aranyosszék egyenlő távolságra van Udvarhelytől. Ezért és mert egyházi-, bírósági- és iskolaközpont is volt kiérdemelte az anyaváros, Udvarhelyszék pedig az anyaszék elnevezést. Napjainkban ez fordítottan érvényes: innen egynapos túrákkal minden lényeges látnivalót elérhet a Székelyfölddel ismerkedni vágyó turista, és közben nem kell csomaghurcolkodással és költözködéssel vesződjön. Ha a vidékünket akarja megismerni, Székelyudvarhely az ideális kiinduló pont a csillagtúráknak.

Ime egy kis ízelítő szülőföldünk értékeiből.

SZÉKELYUDVARHELY Székelyudvarhely
Székelyudvarhely egy olyan város, amelynek sikerült megőrizni ódon, kisvárosi hangulatát, régi házait, főterét és műemlékei egy részét. Ezzel egyidőben lendületesen fejlődő város, mely Erdély szívében - a sok megpróbáltatás ellenére - leginkább megőrizte magyarságát.
Látványosságai a Jézus Szíve kápolna a XIII. századból, a város legrégibb épen maradt emlékműve, a Székelytámadt vár, a Tompa László emlékház, a barokk stílusú Ferences rendi templom és kolostor, Református kollégium és a Benedek Elek tanítóképző épülete, a Református templom, a Vármegyeháza, a Római Katólikus Főgimnázium (Tamási Áron gimnázium) épülete, a Római Katólikus plébániatemplom, a városi múzeum valamint a Kossuth utca a város régi főutcája.

SZÉKELYKERESZTÚR
Jellegzetes székely kisváros. A Gyárfás-kúria udvarának hátsó részén áll az a körtefa, melyről azt tartják, hogy Petőfi Sándor árnyékában írta az utolsó versét. Az 1848-as forradalom történelmi csatájának előestéjén e kúriának volt vendége a költő. Erről szól Kányádi Sándor költő verse is, a fát körülölelő faragott, díszített kerítésre épített márványtáblán. A timafalvi temetőben található Petőfi legendás sírja. Az utat a síremlékig jelzőtáblák mutatják a főúttól kezdődően. Innen fel lehet jutni a domb tetején álló kőkereszthez, a Jézuskiáltóra. A múlt századi, valamint a korábbi épületek kisebb-nagyobb restaurálásoktól eltekintve szinte semmit nem változtak. Aki a székely parasztházak után érdeklődik, megtekintheti őket a Városházával szemközti Molnár István Múzeum kertben.

SZEJKEFÜRDŐ Szejkefürdő

A város szabadidő központja és egyben üdülőtelepe, a Sós patak kellemes mikroklímával rendelkező gyönyörű völgyében. Itt rendezik már több mint két és fél évtizede a Szejke folklórfesztivált, Románia élő hagyományainak bemutatóját, amely nagy tömeget vonz minden év júniusának utolsó szombatján. Orbán Balázs író, történész, publicista, etnográfus és közéleti személyiség sírhelye és emlékműve a székelykapukkal övezett Borvízoldalban található.


SEGESVÁR

Középkori szász város, amelyet Erdély hegyei vesznek körül. Sokaknak a város fő vonzereje a Drakulával való kapcsolata - a középkori fellegvár falai között megtalálhatják a házat, amelyben Vlad Ţepeş született 1431-ben, és amelyben állítólag négy éves koráig élt. Segesvár többi fő látnivalói szintén a megmaradt kilenctornyú fellegváron belül vannak. A toronyórát, a Történelmi Múzeumot, a Domonkosrendi Kolostor Templomát, amely a szászok fő evangélikus templomává vált 1566-ban, mind érdemes megnézni. Feledhetetlen élmény megmászni a hegyen lévő gótikus templomhoz vezető 172 fedett lépcsőt.

HOMORÓDFÜRDŐ
Jó ízű borvízforrásairól híres, amelyekre jellemző a különböző mikroelemek jelenléte, főleg lítium, mangán, bróm és jód. A Kápolnás forrás vízhozama napi 7200 liter. Ivókúraként és asztali vízként a források vize egyaránt hasznosítható. Feltehető, hogy az ásványvizeket már a római időkben is használták.

CSÍKSZEREDACsikszereda
Megyeközpont, fontos gazdasági és turisztikai csomópont. Legjelentősebb műemléke, történelmi nevezetessége a Mikó vár, amelyet 1623- 1631 között építtetett gróf Hidvégi Mikó Ferenc. Ma a Csíki Székely Múzeumnak ad otthont. 1969-ben a vár mögött falumúzeumot létesítettek, ahol a csíki medence építészetét mutatják be. A szecessziós stílusú Márton Áron főgimnázium, régebben a Római Katolikus Főgimnázium, 1909- 1911 között épült. 1990-ben az iskola híres tanulója után, Márton Áron erdélyi püspök nevét vette fel.

CSÍKSOMLYÓ
A Mária-kegytemplom a hit és a kultúra központja volt és maradt a napba öltözött Szűzanya oltalmazó szeretetében. A pünkösdi búcsú Erdély hittételének hatalmas ünnepe. Ennek a hitvilágnak megtartó ereje elevenen él a székelység tudatában. Itt van az erdélyi Ferences rendiek székhelye, a római katolikus székelység vallási központja, közel 550 éve búcsújáró zarándokhely. Csíksomlyó egyedi értéke a Csodatevő Mária szobor, a XVI-ik századi egyházművészet remeke. Az itt megtartott évenkénti búcsú a székelység és a magyarság összetartozásának és megmaradásának, valamint a kereszténység találkozásának jelképévé nőtte ki magát. Ugyancsak itt tartják az Ezer Székely Leány Napját, már 1931- től.

KOROND
A Sóvidék egyik legnagyobb és leghíresebb községe. A település a fazekasság és egyéb népművészetek egyik erdélyi központja. A falu nyugati határán folyó Szakadát patak partján előforduló szürke pala képezi azt az alapanyagot, amiből a fazekasok dolgoznak. Korondnak a fazekasiparra alapozva, kereskedelmi, idegenforgalmi és művelődési szerepköre is egyre számottevőbb. A község nagy vonzereje a kirakodóvásár: különböző cserépedények, szalmából és gyékényből készült termékek, gyapjútakarók, faeszközök, használati és dísztárgyak között válogathat a látogató. Gyilkostó

GYILKOSTÓ
A XIX-ik században Székelyföldet elöntő felhőszakadások során a Gyilkos-hegyről lecsuszamlott talaj és törmelék elzárta a völgyben folyó patakokat, részben befedte az erdőket és így hozta létre az egyedi látványt nyújtó tavat. Az ország egyik legszebb torlasztava, székelyföld természeti ritkasága, amely a víz alá temetett, ma is látszó fenyőerdő maradványaiból adódik.
A legenda azt tartja, hogy egy hírhedt zsiványvezér elrabolt egy gyergyói lányt és kényszeríteni akarta, hogy legyen a felesége. A lány a hegyekhez kiáltott segítségért. Azok meghallván a sikolyt, elindultak és maguk alá temettek mindent, a lányt és a zsiványt is. Így keletkezett a Gyilkostó, amelybe ha napsütésben belenézel, szürkés-zöld, mint a gyergyói lány szeme, máskor meg úgy tűnik, vize a vértől piroslik.

BÉKÁSI SZOROS
A Gyilkostó közvetlen folytatásaként a Békás-patak felső szakaszán alakult ki a Keleti-Kárpátok legszebb és leghosszabb (5 km) szurdokvölgye, a Békási szoros. 200-300 m magas, függőleges sziklafalaival Európa egyik legnagyobb és leglátványosabb, mészkőben kialakult szurdokvölgye, és egyben a hegymászók paradicsoma. A Békás torkolatánál különálló sziklabércek képződtek, ilyen az Oltár-kő, amelynek déli sziklafala a Békási-szorosra néz. Csúcsára a Békási-szoros legszebb sziklamászó útjai vezetnek. Ma az alpinisták paradicsomaként tartják számon. A zúgó patakok és a kisebb vízesések felejthetetlen látványt nyújtanak a gyalogos turista számára.


 
Hogyan tovább?
Megközelítés
 
Erdély, Románia

ERDÉLY: Erdély, a 46o30´ északi szélességi és a 24o30´ keleti hosszúsági kör metszéspontja körül, 300-310 kilométeres sugarú képzeletbeli kör belsejében terül el. Történelmi határai északon Bukovina, kelet - dél-keleten Moldva, ...

 

Székelyudvarhely

Idegen neve: Odorheiu Secuiesc
Ország: Erdély, Románia

...

 
Apartman Nemira szálláshely
Ma már az Omisba tartó vendégek, utazók majdnem végig (Splitig van pálya) kényelmes autópályán utazhatnak és érkezhetnek meg Közép Dalmácia egyik legszebb részére az "Omisi ...

Mediterrán kőház - Kute Apartman szálláshely
Néhány szó Herceg Noviról: Montenegró legnyugatibb pontján, a horvát határtól alig tíz kilométerre fekszik Herceg Novi, egy igazi mediterrán hangulatú kisváros, amelyet természeti ...

Boni Apartman szálláshely
Ulcinj: Montenegró legdélibb, a keleties és a mediterrán kultúra keveredésétől varázslatos városa. Homokos városi strandja kb. 800 m hosszú és Európa szerte ismert, 16 km hosszú homokos standja ...

Bella Austria kemping szálláshely
St. Peter am Kammersberg-ben a stájer fautcákon tökéletesen lehet érezni a helyi élet ritmusát, és közben a múltba egy időutazást tenni. Althofen-ben látható a ’Brechlkunyhó’, a ...

© Jogvédelem