Bécsi Szálloda***
Bécsi Szálloda*** szálláshely
Székelyudvarhely az Erdélyi-medence délkeleti részén, a Nagy-Küküllő folyása mentén fekszik. A város évszázadok óta folyamatosan lakott, magyar anyanyelvű 50.000 létszámú ...

Villa Maria
Villa Maria szálláshely
A Villa Maria apartmanház Vodicében, az ismert, látogatott népszerű Vodice kisváros Blata negyedében található. Ez a negyed a városnak Tribunj (a szomszéd halászfalucska) felé eső oldalán fekszik. ...

Mental Apartmanház
Mental Apartmanház szálláshely
Az Észak-Görögországba utazó magyar turisták jól ismert, közkedvelt célpontja Parália, az Olymposzi Riviéra egyik gyöngyszeme. A település Görögország második legnagyobb ...

Felvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a Krasznahorkaváralján
Felvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a Krasznahorkaváralján
Felvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a KrasznahorkaváraljánFelvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Parasztház a Krasznahorkaváralján

Információ, szállásfoglalás
Típus: vendégház, falusi szálláshely, apartman,
Cím: Felvidék, Szlovákia - Krasznahorkaváralja ( Krásnohorské Podhrádie )
049 41 Krásnohorské Podhradie
Telefon: +0-421-907-937-418, +0-421-5873-29980, +0-421-915-938-571
Fax: +0-421-5873-29980
E-mail: E-mail a szállásnak - kattintson ide
Web: www.zeleznygrof.sk
Fizetőeszköz: készpénz, EUR,
 
Szolgáltatásaink

Szobák / apartman szolgáltatásai:
zuhanyzó/fürdőkád WC TV fenyő bútorok

Közösen használható:
zárt parkoló WC udvari  tűzhely TV tűzhely terasz társalgó parkoló mikro konyha játszóudvar, játszótér hűtőszekrény füves kert étterem ebédlő buszparkoló baba-barát
Közelben nyújtott szolgáltatások, látnivalók: posta kávéház, eszpresszó benzinkút szauna vízpart cukrászda, fagyizó templom, emlékmű étterem, vendéglő vár, kastély múzeum élelmiszerbolt
 
Bemutatkozás

Üdvözöljük, Szlovákiában Krasznahorkaváralján,  stílusos parasztházunkban!Szlovákia - Krasznahorkaváralja (Krásnohorské Podhradie) - Vasgróf Étterem logó

8 km-re Rozsnyótól keletre Krasznahorkaváralja (Krásnohorské Podhradie) falu felett található nemzeti emlék. A meredek kúpalakú dombon eredetileg egy XIV. század elején épült gótikus vár volt, de ezt erőddé építették át, később nagyúri lakhellyé. 1812-ig a várat lakták. Utolsó tulajdonosa, Andrássy Dénes, családi múzeummá alakíttatta át és 1906-ban látogathatóva tette.
A vár felújítása 1946-ban kezdődött. Ma is látogatható, korabeli bútor- és lakásberendezés múzeum van benne.
Mint az egyik utolsó várúr 1904-ben Krasznahorkaváralján építtetett feleségének egy szecessziós stílusú mauzóleumot, az egész világból hozatott több színű márványból. A mauzóleumban Andrásy Dénes és neje Franciska szarkofágja található. A kutyaszobor Stróbl Alajos műve. A mauzóleum előtt egy parkoló van.
Krasznahorkaváralján, az 1910-ből származó volt szecessziós képcsarnokban található a Gömöri képcsarnok. A faluban még egy XV. századból származó gótikus templom is van, klasszicista stílusban átépítve.

Parasztház:
Krasznahorkaváralja - ParasztházA főút túloldalán egy csendes kis utcában található apartmanházunk, stilusában az 1800-as évek parasztházaira emlékeztet, belül szép, új bútorokkal felszerelésekkel. Baráti társaságok, családok részére ideális kiindulásipont Rozsnyó és környékének felfedezésére.
A szállás 2,3 ágyas szobákban és kétszobás apartmánokban van biztosítva.
Minden szobában található WC, zuhany, TV, vízforraló, az apartmánokban hűtőszekrény is.
2 db. kétágyas szoba
3 db. háromágyas szoba
2 db. négy fős apartman
Az udvaron grill-partik rendezhetők a kerti pergolában.Hidegebb időkben a benti hall kandalója mellett élvezhetjük a tűz melegét. A gyerekek játszótéren, a gyümölcsöskertben,esetleg kerékpározással tölthetik szabadidejüket.

Gépkocsijuk biztonságos elhelyezésére, a zárható udvarban van lehetőség.

Áraink:
Felnőteknek apartmanban - 450,-Sk/fő/éj
Felnőteknek szobában - 350,-Sk/fő/éj
Gyerek 0-3 évig ingyenes
Gyerek 3-12 évig 150,-Sk/éj
Idegenforgalmi adó 20,-Sk/fő/éj

Étkezés:
Reggeli 60,-Sk/fő
Félpanzió 200,-Sk/fő 
Reggeli felszolgálható a szálláshelyen.
Fél, és teljes panzió a közeli (kb.100m) éttermünkben.


Szlovákia - Krasznahorkaváralja - Vasgróf étterem


A VASGRÓF étterem a környék egyik elismert étterme.A helyi jellegzetes ételek széles skálájával,gyönyörű környezetben várja kedves vendégeit.
A nyári hónapokban terasz és játszótér is üzemel.
Az étterem saját parkolóval rendelkezik.
Egész éves szállást biztosítunk,gyönyörű kilátással a várra, csendes gyümölcsöskerttel körülvéve. 
Programok, látnivalók a környéken: 

Betlér (Betliar, 11 km):
A valószínűleg XVI. századból származó régebbi kastély alapjait kihasználva a XVIII. század elején Andrássy István sarokbástyákkal megerősített kastélyt építtetett. Betlér (Betliar) - Andrássy Kastély
Utódai 1792-1795 között klasszicista stílusban építették át.
A kastély körül 70 hektár területű egzotikus fákkal és bokrokkal beültetett parkot létesítettek, több klasszicista és romantikus építménnyel. A park erdőbe megy át, majd tovább egy állatkertbe. A kastély az 1880-as újabb átépítés miatt elvesztette klasszicista jellegét - vadászkastély és nagyúri lakhely lett belőle.
A kastélyban ma történelmi lakáskultúra kiállítás van, XV-XVII. századbeli bútorokkal, klasszicista és empire berendezésekkel. További látnivalók: képgyűjtemény - tájképek, portrék, vadászmotívumok; könyvtár több mint 20000 kötettel, fegyvergyűjtemény és vadásztrófeák, egzotikus tárgyak az egész világból, főleg Ázsiából és Afrikából.

Dobsina (Dobšiná, 32 km):
Dobsina (Dobsiná) - Neoreneszánsz városházaRégi bányaváros melyben a megalapítása óta (1326 után) különböző ásványokat és fémeket bányásztak – ezüst, vas, réz, kobalt, nikkel és higany.
Az ércek bányászata a XIX. században ért véget. 1680–ban Dobsinán alakult meg az ország egyik első vasolvasztója. A kohászat a XIX. század végén lett leállítva.
A várostól északra található a Dobsinai vízmű, vízi erőművel és vízszivattyúval, amely a vizet a Palcmanhutai víztározóba irányítja. A történelmi városközpontban klasszicista stílusú házakat találunk.
Dobsina jellegzetessége az eredetileg későgótikus stílusban épített templom a XV. századból. A központban lévő neoreneszánsz városháza 1870-ben épült a város szélén pedig egy malom és fűrésztelep maradványai találhatók. 


Gömöri-mészfennsík:
A szlovák-magyar határ közelében fekvő Gömöri-mészfennsíkot a Dél-Szlovákiai-, Rozsnyói- és Kassai-medence valamint a Szepes-Gömöri-érchegység határolja. Gömöri-mészfennsík
Egyben Szlovákia legkiterjedtebb karsztvidéke, 36100 ha területéből 34900 ha természetvédelmi körzet.
Hét fennsík alkotja: Áji- (Koniarska planina), Pelsőci- (Plešivská planina), Szilicei- (Silická planina), Szádelői- (Zádielska planina), Jászói-fennsík (Jasovská planina), Felső-hegy (Horný vrch) és Alsó-hegy (Dolný vrch). Nyugati oldalán a Jolsvai-karsz (Jelšavský kras) csatlakozik rá.
A mészfennsíkot mészkő és dolomit alkotja, a fennsík déli oldalán 400-500 m vastagságú rétegben. A Sajó (Slaná), Csetnek (Štítnik) folyók valamint a Szár- (Zádielsky potok) és Áji-patak (Hájsky potok) mély szurdokokat vágott bele. A fennsíkon bőven található töbör, bugyogó, barlang és szurdok.
Ritka, meleget kedvelő növényzet otthona, csak itt előforduló növényekkel is. Jelzett turistaösvényeken megközelíthetőek a fennsík legszebb jellegzetességei és völgyei. A Domica-, Jászói- és Gombaszegi-barlang valamint a Szilicei-jégbarlang a nagyközönség számára is látogatható.
A legelőnyösebb kiindulópontként megemlíthető: Jászó (Jasov), Szádudvarnok (Zádielske Dvorníky), Szilice (Silica), Kecső (Kečovo), Pelsőc (Plešivec), Csetnek (Štítnik) és Torna (Turnianske Podhradie). 

Gombaszegi-barlang (Slovenský kras - Gombasecká jaskyňa)Gombaszegi-barlang (Slovenský kras - Gombasecká jaskyňa, 20 km):
A Gombaszegi barlang a Szlovák karsztban terül el, Gombaszeg község mellett, a Rožňava (Rozsnyói) járásban. Üveges, göndör cseppkő formájú különleges díszeiről nevezetes. Finom díszítettsége miatt érdemelte ki a mesebeli elnevezést. Hatalmasságával, színes cseppkő díszítményeivel káprázatos látványt nyújt a Mramorová (Márvány) terem, a trópikus hangyaboly formájú kúpos sztalagmitjaival.
Szezonban, ápr. 1–jún. 30. hétfő kivételével, belépés: 9.30, 11.00, 12.30, 14.00
júl. 1–aug. 31. 9.00-16.00
szezonon kívül – szept. 1- okt. 31. hétfő kivételével belépés: 9.30, 11.00, 12.30, 14.00 

Az Alacsony-Tátra (Nízke Tatry) vonulata mintegy 80 km hosszúságban húzódik nyugaról keletre a Vág (Váh) és a Garam (Hron) festői szépségű völgyei között. Főgerince három ponton haladja meg a 2000 méteres magasságot. Legmagasabb csúcsai - Gyömbér (Ďumbier) (2043 m), Chopok (2024 m), Déres (Dereše) (2004 m), Chabenyec (Chabenec) (1955 m) a Király-hegy (Krážova hoža) (1948 m) - kiváló kilátópontok Szlovákia hegyeire és völgyeire.
A Magas-Tátra (Vysoké Tatry) után az Alacsony-Tátra Szlovákia második leglátogatottabb hegysége. Az utóbbi években több új szálloda, autóskemping, ülőfelvonó és turistaközpont épült, létesült. Ennek ellenére a hegység keleti részén, különösen az Ördöglakodalma-hágó (Čertovica) és a Király-hegy között valódi őserdő található, sok vaddal, közöttük medvével is.

 
Hogyan tovább?
Megközelítés
A krasznahorkai Andrássy család vára alatt, a Kassát Pozsonnyal összekötő autóút mellett talál meg bennünket.
 
Felvidék, Szlovákia

SZLOVÁKIA: A korábban Csehszlovákia részét képező ország 1989 után nyerte el önállóságát. Nemcsak Pozsony, hanem a Magas-Tátra vonulatai, valamint a hagyományokat és természeti értékeket oly hűen megőrző falvak is vonzzák a turistákat. A Meciar rendszer ...

 

Krasznahorkaváralja

Idegen neve: Krásnohorské Podhrádie
Ország: Felvidék, Szlovákia

Krasznahorkaváralja: 8 km-re Rozsnyótól keletre Krasznahorkaváralja (Krásnohorské Podhradie) falu felett található nemzeti emlék. A ...

 
Szenzációs ajánlat elő- és utószezonban Omis-Stanici  Rogosic ház szálláshely
Árainkat EUR/ap./éj.-ben adjuk meg, konkrét érdeklődés (rendelés) esetén az EUR-s árakat napi eladási árfolyamon + 2.00,-Ft/EUR áron váltjuk forintra. Az üzemeltető fenntartja a jogot az ...

Polydor Apartmanház szálláshely
A Peloponnészosz félsziget Görögország műemlékekben egyik leggazdagabb területe. A félsziget tagolt partvidékének remek strandjai és természeti szépségekben bővelkedő tájai kellemes nyaralást ...

Brioni kemping - Pula (Puntizela) szálláshely
Általános információk: Puntižela területén található az Aqua Camp Mobile Homes, mely kilátást nyújt a Brioni-szigetek Nemzeti Parkra. A szálláshelyen privát, kavicsos strand, bár és ...

Hotel Secesja*** szálláshely
Krakkó örök... Krakkó, a Visztula két partján fekvő város, Lengyelország egykori királyi fővárosa méltán vívta ki a "világkultúra kincse, a tudomány és a fiatalok városa" ...

© Jogvédelem