ONLINE SZÁLLÁS KERESŐ
Ország:
Település:
változik az ország, szűkítjük a városokat?
Típus:
 
Repülőjegy Online foglalás
   ÚTVONALTERVEZŐ

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Földi Paradicsom - Elit IV.***** Sunny Beach
Földi Paradicsom -  Elit  IV.***** Sunny Beach szálláshely
Sunny Beach, Bulgáriában található Burgasztól 25 Km-re, közvetlenül a festői szépségű Nessebar városka mellett a Fekete tenger partján terül el. Megtalálható itt számtalan öt, és ...

Apartman Cingo
Apartman Cingo szálláshely
Elhelyezkedésével és a környező strandok gazdagságával, Lopar (Rab sziget, Horvátország) az Adriai tenger egyik legszebb célpontja, amit éveken keresztül bizonyítja az elégedett turisták nagy ...

Zuzic M. Apartmanház
Zuzic M. Apartmanház szálláshely
MALINSKA: A krk-i híd átkelve 15 km után érkezünk meg Malinskára. A századforduló (1900) óta népszerű paradicsomi üdülőhely, száz éves turisztikai múltra tekint vissza . Az Adria partján ...

Utószezoni akciók Omisban - 6-ot fizet, 7 éjszakát van!
Utószezoni akciók Omisban - 6-ot fizet, 7 éjszakát van! szálláshely
Omisi irodánk fantasztikus utószezoni akciókkal várja vendégeinket apartmanjainkban. Íme 5 ok, amiért érdemes utószezonban is az Omisi Ríviérát választani. 1.) 6-ot fizet, 7 éjszakát ...

 

Ausztria - utazás és szállás információ

Ausztria

Érdekességek:
Be- és kiutazás Mindennapi élet
Kultúra Közlekedés

AWS D1.1

AUSZTRIA:Ausztria címere

Az ékszerdobozra emlékeztető Ausztria: hosszan elnyúló tavak, a havas hegycsúcsokkal keretezett színpompás mezők; a mesébe illő, dúsan omló muskátlikkal díszített házak; az aranytól csillogó, kerubokkal és stukkókkal gazdagon ékes templomok hagymasisakos tornyokkal, a Habsburg Birodalom dicső éveire emlékeztető grandiózus paloták. 

Az utazást kedvelő közép-európaiaknak változatlanul ez az alpesi ország az első számú célpontja. Egyetlen más turistaország sem tudta ily sikeresen "eladni" hegyeit és tavait, a sok műkincset és látnivalót.
A turisták leginkább az osztrák kedélyességet a szép természet nyújtotta kikapcsolódási lehetőséget keresik. Ausztria Nyugat küszöbe, legismertebb európai úticéljaink turistaútvonala, amely gyönyörű tájakkal és közös történelmi emlékekkel vár minket. Ausztria már-már mesébe illő vonzerőt gyakorol az idelátogatókra. Ez talán a mindenütt érezhető csodás friss hegyi levegőnek és annak köszönhető, hogy úgy tűnik, minden lakója tesz valamit azért, hogy a turisták jól érezzék magukat. Bármi legyen is az ok, az egészet betetőzi az osztrák konyhaművészet remekeinek, a nagy adag húsok, gombócok, nudlik és szószok, megízlelése.

Nemzeti ünnepek, munkaszüneti napok:
- Újév
- Vízkereszt - január 6.
- Húsvét
- május 1.
- Pünkösd
- október 26.
- Karácsony
- Krisztus mennybemenetele
- Úrnap
- Mária mennybemenetele - augusztus 15.
- Mindenszentek - november 1.

Tájegységek:

Ausztriában, a fõvárost is beleértve, kilenc tartomány várja vendégeit. A földrajzi elhelyezkedés, a történelem és a hagyományok minden tartománynak sajátos arculatot kölcsönöznek.

Bécs:

Bécs - StephansdomEgyszerre modern és hagyományõrzõ. A régi idõk varázsát idézõ császári és királyi nosztalgia mellett lüktetõ kulturális és éjszakai életet találunk itt. Az egykori Monarchia metropolisza máig semmit sem veszített a varázsából. Az eltérő nemzetiségek miatt különböző elemek érvényesülnek, melyek Bécs kulturális örökségének sajátosságait tükrözik.
A Stephansdom a bécsi belváros jelképe
; a Donauturm és az Óriáskerék a legkedveltebb kilátóhely. Érdemes megnézni a körúton - a Ringen - az Operát, a Parlamentet, a Városházát, a várkertet, és a Votivkirchet, a Hálaadó templomot. Korunk építészetét a Hundertwasser-ház képviseli. Bécs nevezetességei közé tartozik még a Hofburg, a Belvedere, a Schönbrunni Kastély az elbűvölő parkjával és szökőkútjaival, a Gloriette, melyet a hozzá tartozó állatkert tesz különlegessé. Múzeumok, mint a Szépművészeti és a Természettörténeti Múzeum és a Kunst-Haus Wien, változó kiállításokkal várja a látogatókat.

Régi, ismert kávéház a "Hawelka" az 1. kerületben, feltétlenül térjünk be ide.

Érdemes kipróbálni a speciális bécsi "közlekedési eszközt", a fiákert. A Heldenplatz-ról (Hősök Tere), az Augustinerstraße-ban található Albertinum elől és a Stephans Dom elől indulnak. Egy út (kb.25 perc) 30 EUR-ba kerül.
Mivel a város bonyolult, ezért kocsival érkező utasainknak is érdemes busszal, metróval vagy villamossal tovább közlekedni. Gyerekek 6 éves kor alatt ingyen utazhatnak, 15 éves korig félárú jegyet kell venni. A kedvező 24 órás jegy 5 euró, a 72 órás pedig 12 euró. A vonaljegy ára 1,50 euró ha előre vesszük meg, felszálláskor pedig 2 euró. 

WIEN KARTE:
Ezzel a kártyával 72 órán át utazhat korlátlanul metrón, buszon és villamoson. A kártya bemutatásakor számtalan nevezetességnél kedvezményes belépő váltható. Ezen kívül idegenvezetésnél, vásárlásnál és különböző kisvendéglőkben, kávézókban illetve éttermekben is kedvezményekre jogosítanak. Ára: 16.9 EUR. 

Alsó-Ausztria:
Alsó-AusztriaAusztria talán legváltozatosabb tartománya. Alsó-Ausztriában felfedezhetõ Európa teljes környezeti sokszínűsége.
asme b31.8Északon hatalmas, sûrû erdõk, délre haladva virágzó gyümölcsöskertek találhatók, melyeket átszel a hatalmas folyam. Tovább folytatva az utazást dél felé pedig már az Alpok hegyoldalai magasodnak, melyek keleti irányba termékeny dombvidéknek és síkságnak adják át a teret.
Kulináris élmények, csodálatos vidékek, barátságos emberek, hagyományõrzés, élénk mûvészeti és kulturális élet, számtalan kikapcsolódási és sportlehetõség – ezek a fõ alkotóelemei egy egészséges nyári üdülésnek, tartson az több hétig, vagy csupán néhány napig.
Duna és bor, emberek és mítoszok, kultúra és történelem formálták Ausztria legnagyobb szövetségi tartományát. A sok benyomás minden látogatóban nyomokat hagy – mert aki egyszer már járt itt, szívesen visszatér. Az ajánlatok csábítóak: kerékpározás és túrázás változatos természeti környezetben, a mûvészetek és a kultúra élvezete vagy az alsó-ausztriai borõsz, amikor a sárguló levelek alatt a pincékben kiforr a bor. Mindegy, hogy melyik évszakban látogat hozzánk: Alsó-Ausztria mindig kínál valami érdekeset. A Bécset körülvevõ tartomány Önt is várja! 
Ausztria - Ganserndorf szafariparkGänserndorf
mellett talalható egy csodálatos safari-park, ahol nem az állatok, hanem az emberek vannak "bezárva". Az állatok szabadon sétálnak, nekünk az autóval, busszal kell a kijelőlt úton haladni. A szafariparkon saját személygépkocsival, illetve autóbusszal vagy szafari busszal lehet áthaladni. A szafaribusz óránkénti időközben, minden félórakor indul, igénybevétele ingyenes ,és az utazás körülbelül 45 percig tart.

 Városok Bécs környékén: Annaberg síterület, Baden, Ganserndorf, Gerlitzenalpe síterület, Gosau síterület, Göstling síterület, Heiligenblut síterület, Hochficht síterület, Phyrn/Priel síterület, Puchenstuben síterület, St. Corona síterület, Tauplitzalm síterület
Dürnstein, Krems, Mostviertel, Schneeberg, Semmering, Thayatal

Felső-Ausztria:
Felső-Ausztria Dachstein/GosauSzenvedélyek tájai. A tiszta tavak, a szépséges vidék, a pezsgõ dunai táj és a hegyek zord vonulatainak szimbiózisa.
A lenyűgözõ tájak – az Inn alsó folyásánál lévõ európai rezervátumától kezdve, ahol ritka madarak élnek, a „Kalkalpen Nemzeti Parkig”, északon a hatalmas Cseh-erdõn át a sziklás mészkõhegyláncokig – sok minden csodálatraméltó található itt.
Felsõ-Ausztria, mint õsi kultúrvidék a nosztalgia és az újszerűség kellemes elegyét vonultatja fel. A vaskortól kezdve a világhírû „Ars Electronica” avantgarde művészetéig a különbözõ kincsek 283 múzeumban és tájházban tekinthetõk meg. A természethez és a kultúrához kapcsolódó sporttevékenységek nagy érdeklõdésre tartahatnak számot.
Felsõ-Ausztria vonzereje a sokszínûségben rejlik, éspedig minden évszakban! A Mühlviertel, amely a Dunától északra elhelyezkedõ gránit-fennsík. Az erdõs, inkább vidékies Innviertel-Hausruckwald. Az operettben is megénekelt Salzkammergut. A sportos kultúrrégió Phyrn-Esienwurzen. A Duna-vidék három „városi” csillaga: Linz, mely a tartományi fõváros, valamint Wels és Steyr. Ha tájképileg nagyon különböznek is, vendéglátóként mind azt ígéri, hogy ki-ki „a la carte” válogathatja össze élményeit
Felső-Ausztria DachsteinA téli időszakban a táj másik ezer arcát mutatja a látogató felé. A térség síelési és más téli sportolási lehetőségeket kínál az idelátogatóknak.
A legjelentősebb sípályák : Salzkammergut-Dachstein Krippenstein (514-3000m), Kasberg-Grünau (620-1600m), Dachstein-West (750-2000m) mindegyik karbantartott, jó minöségü, nemzetközi színvonalú sípálya és létesítmény.
Dachstein-West/Gosau:
A mesésen szép régió szívében, a Dachstein lábánál helyezkedik el Gosau – Ferenc József császár kedvenc pihenőhelye. A csodaszép tájakkal, felejthetetlen lehetőségekkel és fejlett infrastruktúrával rendelkező városka mind a nyári mind a téli időszakban ideális úticél.-Burgenland
Ausztria - BurgenlandA napfényes pannon tartomány. Ausztria legkeletebbre esõ és egyben legfiatalabb tartománya õsrégi kultúrtáj, ahol már a rómaiak is letelepedtek.
Napjainkban az emberek Burgenlandot azért látogatják, mert lágy, dimbes-dombos lankáival teljes mértékben eltér a szokásos osztrák alpesi tájképtõl.
Az év 300 napján napfény, vendégszeretõ emberek, érintetlen természet, sokoldalú kultúrális és művészeti élet, meglepetésekben gazdag konyha és borászat várja a látogatókat Burgenlandban. Az aktív üdülést kedvelõknek is számos élményt nyújt: szörfözés, vitorlázás, fürdés, vándorlás, lovaglás, kerékpározás. Burgenland másik arca: várak és kastélyok, kirándulások a pannon konyha és pincék világába, mûvészet és zene,klasszikus koncertek, operettelõadások, jazzfesztiválok stb....

Ausztria - Neusiedler See (Fertő-tó)A természet világa Burgenlandban: északon szabad kilátás a pannon alföldre, Közép-és Dél-Burgenlandban lágy dombok, míg csak a szem ellát. Burgenland tájai éppoly szelídek, mint klímája: majdnem mediterrán – több, mint 2000 napsütéses órával évente. Egyedülálló Európa egyetlen sztyeppetava, a Fertõ tó és a határon túlnyúló, nemzetközileg elismert Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park sajátos flóra és fauna élettere. A tartomány gazdagságához tartoznak a nemes minõségi borok, gyógyító termálvizek, ásványvizek és még sok minden más.

-Karintia
Ausztria - KarintiaAusztria legdélibb tartománya
, több mint 200 fürdésre alkalmas tóval, melyek közül némelyik a nyári hónapokban akár 28 °C-ra is fel tud melegedni. A Hohe Tauern Nemzeti Parkban található Grossglockner kiemelkedik a többi 3000 m magas hegy közül és uralja a tájat. A Karintia déli részén található hegyvidék egyik jellegzetessége a különösen gazdag növényvilág. A Millstattersee, a vizisportok kedvelőinek kedvenc, erdővel körbevett tava. Villach és környéke, ahol termálvizes források törnek a felszínre, régi tradicionális ünnepeiről és a Faaker See a smaragdzöld vízéről ismert. A nálunk is jól ismert Wörthi-tó színe a türkiztől a meleg zöldig változik. Itt mindenki megtalálja, amit keres: a vizisportoktól a lüktető életen keresztül a nyugalmas pihenésig.
asme standardsAkár a könnyed, kényelmes síelés barátja, akár a lesiklópályákon való szlalomozást, a hódeszkázást, a tavaszi síelést vagy az egymáshoz csatlakozó pályákat kedveli - Karinti sítelepei minden szempontból tökéletes téli szórakozást nyújtanak.
Karintia 1200 kilométernyi, álomszép téli tájakon át vezetõ kitaposott pályát kínál a sífutóknak. panoráma-, kiránduló és gleccserpályák, kutyásoknak kialakított pályák és korcsolyatechnikára alkalmas szakaszok között lehet válogatni.
Ausztria - KarintiaKarintia tavai nem csak nyáron vonzóak: ezek a fürdésre kiválóan alkalmas tavak telente valóságos jégsportcentrummá alakulnak át. A korcsolyázás, a jégkorong, a jégpartik és a jégtekeversenyek mellett egész sor különleges ajánlat közül is választhatunk. A Weissen-tavon, Európa legnagyobb természetes jégfelületén a hollandok minden évben megrendezik az immár hagyományossá vált maratoni korcsolyaversenyüket. A jégszörfözõknek az Afritzi-tavat és a Brenn-tavat tudjuk ajánlani. A lelkes golfbarátok számára pedig, akik télen sem akarnak lemondani kedvtelésükrõl, a tó golfpályává válik, csak annyi a különbség, hogy a "green"-nek nevezett terület itt fehér.

Városok: Bad Kleinkircheim, Birnbaum/Lesachtal, Döbriach, Faaker See, Feistritz, Gerlitzen, Heiligenblut, Kirchleitn, Klagenfurt, Klopeiner See, Mölltal Gleccser, Saalbach - Hinterglemm síterület, Schönleitn, Seeboden, Seeleitn, Seltschach/Dreiländereck,  St. Lorenzen/Lesachtal, St. Ulrich am Silbersee, Techendorf, Turnersee, Turracher Höhe,
Warmbad/Villach

-Salzburg és környéke
Salzburg - Óváros a várralEz a tartomány különösen változatos tájaival mély benyomást gyakorol a látogatókra, a Hohe Tauern hatalmas hegycsúcsaitól, az Alpok szétszabdalt szirtjein át, egészen Salzkammergut dombos vidékéig. Mint a gyöngyök, úgy vannak a tengerszemek szétszórva, kristálytiszta vizükkel fürdésre csábítanak. A sportot kedvelők itt szinte mindent megtalálnak, mert a vizisportok mellett alkalom nyílik lovaglásra, teniszezésre, túrázásra, kerékpározásra, sőt a Kitzsteinhorn gleccserén még nyáron is síelésre. A sportolás mellett a természeti szépségekben is lehet gyönyörködni: az óriási jégbarlang Wertenben, a grossglockneri Hochalpenstrasse, a krimmli vízesés

Városok: Bad Gastein, Bruck síterület, Zell am See/Thumersbach-Kaprun síterület, Filzmoos, Flachau, Gerlitzenalpe, Heiligenblut, Hochkrimml, Kaprun, Krimml, Maishofen
, Neukirchen am Großvenediger síterület, Radstadt, Saalbach-Hinterglemm síterület, Salzburg, Sportwelt Amadé síterület, St. Martin, St. Ulrich am Pillersee, Werfenweng, Zell am See 

-Stájerország:

Ausztria - GrazAusztria második legnagyobb tartománya
, Ausztria zöld szíve hatalmas hegyekkel, gleccserekkel, szép dombos tájakkal és több termálforrással rendelkezik. Itt található Ausztria gyümölcsöskertje az Apfelstrasse (Almaút) mellett. A Schlösserstrasse (Kastélyút) mellett kastélyok, várak láthatók, ahol rendszeres zenei rendezvényeket tartanak. Aki szabadságát a természetben szeretné eltölteni, annak ajánljuk ezt a környéket. A tartomány vad északi része Ausztria kedvelt téli sportrégiója.

Városok:
Bad Mitterndorf, Dachstein-Tauern, Graz, Sillian, St. Georgen, Tauplitz 


-Tirol:

Ausztria - Tirol - AlpbachTirol egyet jelent, a barangolással, kerékpározással a friss levegőn, vagy akár aktívan sportolni a tenisz- vagy a golfpályán, pihenni a tóparton vagy az erdőben. Modern kabinos felvonók 2.000 m-ig. Hegyek és völgyek váltakoznak itt, ahol a hegyi kunyhókban az ételeket a tradícióknak megfelelően készítik el. Népszokások és discok, hagyomány és újdonságok - ez mind Tirol.

Városok: Brixen im Thale, Fulpmes im Stubaital, Fügen/Hochfügen/Zillertal síterület,
Hochkönig/Maria Alm síterület, Innsbruck, Kals és Sillian síterület, Osttirol, Kelet -Tirol síterület, Mayrhofen/Zillertal síterület, Oberau, Saalbach Hinterglemm - Viehhofen síterület.

-Vorarlberg:

Ausztria - Vorarlberg - BregenzÜdülés harmóniában tavak és hegyek között – ezt kínálja Vorarlberg, Ausztria legkisebb és legnyugatibb tartománya.
A Bodeni-tó és az Arlberg között fekszik Vorarlberg, amelyet sokszínû táj, gazdag kultúra és családbarát vendégszeretet jellemez. A Bodeni-tó melletti kényelmes sétától az alpesi hegymászásig több ezer km gyalogút kínál lehetõséget testmozgásra.

Majdnem 300 km-es a vorarlbergi kerékpárút-hálózat, kényelmes utak vezetnek a Bodeni-tó és a Rajna közötti sík terepen, de találnak alpesi mountainbike-utakat is. Közvetlen az összeköttetés a Bodeni-tó körüli túrakerékpár-úttal és a svájci kerékpárút-hálózattal, ily módon a határokon is átnyúló élmények várnak önökre. Sokféle sportolási lehetõség teszi teljessé a válsztékot a tenisztõl a golfon át a kanyoningig.
Egész évben szervezünk kulturális programokat, a Bregenzi Ünnepi Játékok és a Schubertiade mellett koncertek, színházi események, népi hagyományápoló rendezvények zajlanak. 

Világörökségek:
Az Ausztriában található világörökség részei egy körút során elérhetõk, megtekinthetõk. Ez a körút ismert városokat, fantasztikus szépségû természeti értékeket, hegy- és tóvidéket foglal magában.
Ausztria 8 kulturális értéke replica orologi szerepel az UNESCO Világörökség listáján:
Ausztria - Schönbrunni kastély- Schönbrunni Kastély és Park
- Salzburg város
- Grázi óváros
- Semmeringi vasút
- Hallstatt-Dachstein/Salzkammergut
- Wachau környéke
- Bécs óvárosa
- Fertõ-tó

További információk Ausztriáról: www.ausztriainfo.hu 

ASME Y14.5


replicas relojes montre replique orologi replica

 


Lívia Apartmanház Balatonlelle szálláshely
Lívia Apartmanház Balatonlelle

Üdvözöljük Balatonlellén a Horvát Apartmanházban. Balatonlelle a déli part egyik legkedveltebb üdülõhelye. A lassan mélyülõ lágy, selymes víz, a hosszan kiépített fizetõ és s...


Hotel Korona szálláshely
Hotel Korona

Üdvözöljük Eger városában a Korona Hotelben ! Eger - Magyarország gyöngyszeme, a barokk 'ékszerdoboz'. Büszkén vállaljuk ezeket a jelzőket, melyekkel nemcsak szűkebb pátriánkban, hanem határainkon túl...


Székely Fogadó szálláshely
Székely Fogadó

Üdvözöljük Bodrogkeresztúron, a Székely Fogadóban! Bodrogkeresztúr a Bodrog partján, Tokajtól 5 km-re fekszik. Ez a kis település a pihenés sok lehetőségével várja az ide látogatókat. ...


Ametiszt Hotel *** Harkány  szálláshely
Ametiszt Hotel *** Harkány

Üdvözöljük Harkányban Ametiszt Hotelben! Harkány, az egyre népszerűbb termálvizes fürdőváros 180 évvel ezelőtt indult el a gyógyturizmus útján. A harkányi mocsarak lecsapolásakor a munkások &...


© Jogvédelem