ONLINE SZÁLLÁS KERESŐ
Ország:
Település:
változik az ország, szűkítjük a városokat?
Típus:
 
Repülőjegy Online foglalás
   ÚTVONALTERVEZŐ

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Apartman Horváth
Apartman Horváth szálláshely
Az isztriai Porec a horvát tengerpart egyik legélénkebb idegenforgalmi központja, ahol minden megtalálható, amit a modern turista kívánhat: gyönyörű, tiszta strandok, pihenés, felfrissülés, szórakozás, ...

Mostar Inn Panzió
Mostar Inn Panzió szálláshely
Mostar város és község Bosznia-Hercegovina déli részén, Hercegovina-Neretvai kanton székhelye, Hercegovina legnagyobb települése, a boszniai horvátok kulturális, politikai központja. A város nevét ...

Lazaric Apartman
Lazaric Apartman szálláshely
Isztriai-félsziget: A horvát tengerpart legészakabban fekvő része, 430 km hosszú partszakasszal. Mediterrán tája, csodálatos éghajlata és a tenger kellemes hőmérséklete vonzza ide a turistákat ...

Marketo Apartman
Marketo Apartman szálláshely
Ma már az Omisba tartó vendégek, utazók végig kényelmes autópályán utazhatnak és érkezhetnek meg Közép Dalmácia egyik legszebb részére az "Omisi Riviérára". Omis, ez a ...

 

Németország - utazás és szállás információ

Németország

Érdekességek:
Be- és kiutazás Mindennapi élet
Kultúra Közlekedés

NémetországNémetország címere

Németország, állam Közép-Európában. Mint tudjuk: 1949-1990 között két államra volt osztva. (NDK. és NSZK.) A két állam 1990. X. 3-án újra egyesült. Területe így: 356 733 km, míg lakossága: 80,3 millió fő. Fővárosa: Berlin.
Németország Közép-Európa szívében helyezkedik el, északról az Északi-tengerrel, Dániával és a Balti-tengerrel, keletrõl Lengyelországgal és a Cseh Köztársasággal, délrõl Ausztriával és Svájccal, míg nyugatról Franciaországgal, Luxemburggal, Belgiummal és Hollandiával határos.
Németország területén Északról Dél felé haladva négy nagy tájegység különíthető el: a Germán-alföld, a Német-középhegyvidék, a Sváb-Bajor-medence és az Alpok.
A Germán-alföld két részre különíthető el: Nyugatnémet-alfödre, és Keletnémet-alföldre. Területükön rengeteg tó, láp és főként rét található. Az itteni állattenyésztés országos jelentőségű. A gazdálkodás szempontjából a lösszel borított Lipcsei-medence a legértékesebb. A Német-középhegyvidék hegyek, völgyek, medencék mozaikja. Ez Németország legváltozatosabb és legnagyobb kiterjedésű tájegyüttese. Több részből álló rögvidék. Itt többnyire a déli leejtőkön teraszos földművelést folytatnak. Ezen a területen ásványkincsekben gazdag, termékeny medencék vannak, közülük a legfontosabb a Türingiai-medence.
Németország - Passau a Sváb-Bajor medence kapujaA harmadik nagy táj a Sváb-Bajor-medence. Területén a lapos dombhátak széles, teraszos folyóvölgyekkel váltakoznak. A negyedik táj az Alpok mészkőláncai. A változatos formakincsű táj turistaparadicsom. Itt található Németország legmagasabb pontja, a Zugspitze, 2963m.

Tartományai:
Németországnak 16 tartománya van: Bajorország, Alsó-Szászország, Baden-Württemberg, Észak-Rajna-Westfalia, Brandenburg, Mecklenburg-Előpo-meránia, Hessen, Sachsen-Anhalt, Rheinland-Pfalz, Szászország, Thüringia, Schleswig-Holstein, Saarland, Berlin, Hamburg és Bréma.
 

Látnivalók
Németországban szép számmal akad látnivaló, akár városokat, kiállításokat vagy természeti szépségeket keresünk. A legkiemelkedőbbek az UNESCO világ-örökségi listáján találhatók, védett kincsek. Németországban nem kevesebb mint tizenöt felbecsülhetetlen értékű építészeti emlék látható. Érdemes őket felkeresni, páratlan élményben lesz részünk.
Hildesheim - székesegyház - (Harz-hegység szívében)
Németország - Lübeck HolstenorLübeck óváros
Németország legészakibb fekvésu városa. Mivel kissé távol fekszik, sokkal kevesebb a turista, mint délebbre. Óvárosa romantikus séták kitûnõ helyszíne. Itt könnyen találunk olcsó szállást és van néhány kevésbé drága étterem is. A marionett színházát kár lenne kihagyni. A Mária Templom harangja a bombázások idején leesett, s a lakosok otthagyták darabjait a következõ felirattal: " A háború és az erõszak ellen."
Potsdam - Sanssouci - (Brandenburg)
Würzburg érseki palota
Aachen - dóm
- (Rheinland-Pfalz tartomány, Eifel régió)
Speycr dóm
Trier - római emlékek
- (a Mosel völgyében)
Ouedlinburg óváros
Maulbronn - ciszterci kolostor (Baden-Württemberg tartomány)
Goslar óváros és a rammelsbergí bánya
Vvieskirche - rokokó templom (Bajorország)
Brühl, Augustenburg Falkenlust kastélya
Bamberg - óváros (Bajorország, Franken)
Völklingen - acélmű (Saar-vidék) 
Lorsch bencés apátság és az Altenmünster kolostor

Németország - Berlin a Brandenburgi kapuBerlin

Mióta a XIII. században közrefogta a Spree folyót, startégiai fontossággal bír. Németország szíve. Csodás múzeumokkal, színházakkal, városi éttermeivel, éjszakai bárjaival sokféle szórakozási lehetõséget biztosít az ide látogatóknak.München
Fontos látnivaló a Német Nemzeti Múzeum, ahol a világ legnagyobb tudományos és technológiai kiállítását láthatjuk. Az Angol Kert Európa egyik legnagyobb parkja. Kiránduljunk a hegyekben, ahol festõi falvakon sétálhatunk keresztül. A várostól északnyugatra találjuk a Dachau koncentrációs tábort. A sörfõzés hagyománya mintegy 600 évre tekint vissza a városban. Ez a tevékenység München életében - különösen a gasztronómiában - meghatározó.
Németország - München látképHazánkban leginkább az Oktoberfest ismert, mint a sör ünnepe, holott a bajorok egész évben találnak alkalmat a habzó nedû tömeges fogyasztására.Gondoljunk csak a márciusi Starkbierzeit-re, a májusi Maybock vagy a nyáron megrendezésre kerülõ Biergartenzeit nevû fesztiválra. A sört minden esetben egyliteres korsókban szolgálják fel, hozzá sósperecet (Brezen), retket (Radi) és sült marhahúst baconnel (Leberkäs) kínálnak. Számítsunk arra, hogy a turisták az Oktoberfest idejére ellepik a várost, hogy közösen élvezzék az alkohol hatásait. Aki nem szeretne lekésni az idei "szezonzáró" mulatságot, annak a megfelelõ szálláshelyrõl is idõben (legkésõbb 1 hónappal indulás elõtt!) kell gondoskodnia. Van, akinek a város neve hallatán kizárólag a sör és a sörfesztivál jut eszébe, holott sok minden más is van itt: világszínvonalú múzeumok és fantasztikus paloták váltják egymást, és persze a belvárosban is hosszan lehet nézelodni. A Marienplatz, a Königsplatz, a Residenz vagy az Olympia Park mind számtalan érdekességet nyújt. München, szemben a közhiedelemmel, igazi multikulturális város, hiszen lakosainak egyötöde külföldi.

Németország - Frankfurt am MainFrankfurt am Main
a nyugati országrész pénzügyi és földrajzi központja. Látogassuk meg a Städel Múzeumot és a Modern Muvészet Múzeumát is. Zenei eseményekben is bõvelkedik a város.
Helyi specialitás az Ebbelwei, ami erõs almabor.
Egy órányira északra található Marburg, a bájos egyetemi város kávézóival és pub-jaival.


Heidelberg
Gótikus-reneszánsz vára csodálatos látványt nyújt. Olcsó szállást nehéz itt találni, és az étkezés is drága.

Ünnepnapok
A Neujahr, azaz az Újév (január 1.) munkaszüneti nap Németországban. A katolikus böjt elõtti napokat sok helyen megünneplik, a Rajna vidékén a karnevál elsõ öt napját Weiberfastnacht-nak, azaz a "Nõk Karneváljának" hívják, ahol gyakran bizarr események történnek.
A Húsvét elõtti hét Németországban a Karwoche, azaz a Csendes Hét. Húsvét vasárnap a vallás, Húsvét hétfõ a család ünnepe.
Németország - WalpurgisnachtÁprilis 30-án ünneplik a Walpurgisnacht-ot, azaz a Walpurgis Éjt, amely Szent Walburga, a mágia ellen védelmet nyújtó szentrõl kapta a nevét. A hiedelem szerint ezen az estén boszorkányok repdesnek a levegõben, akiket az emberek lábasok ütögetésével és fáklyákkal igyekeztek elkergetni. Máglyákat ma is sok helyen gyújtanak.
Május 1-ét szakszervezeti rendezvények jellemzik. Az egyes régiókban eltérõek a vallási ünnepek, mint az Áldozócsütörtök vagy a Mindenszentek Napja.
A német újraegyesítés ünnepe október 3-án van. Egyes németek megünneplik október 30-át, Luther téziseinek a napját is. Luther 1517-ben ezen a napon szögelte ki 95 tézisét a wittenbergi vártemplom kapujára, amelyekben elítélte a római katolikus egyház egyes nézeteit és cselekedeteit.
Ugyancsak munkaszüneti nap minden november harmadik szerdája, ez az ún. Buss und Bettag. Karácsonykor az ajándékokat szent este (Heiliger Abend) adják át, a család december 25-én és 26-án is pihenhet.
Szent Szilveszter pápasága idején a római császár úgy döntött, hogy a kereszténység legyen a replicas relojes hivatalos vallás. Szent Szilveszter napját december 31-én partikkal és tűzijátékkal ünneplik, a hagyomány szerint szerencsét hoz, ha valaki ezen az éjszakán megérint egy disznót.


 

 


Hotel Honti, Panzió szálláshely
Hotel Honti, Panzió

Szeretettel várjuk Önt a Budapesttől 40 km-re fekvő festői Dunakanyar történelmi múltú Visegrádon a Hotel Honti Panzióban! Családias szállodánk a település központjában, csendes, romantikus környez...


Malomtanya Vendégház szálláshely
Malomtanya Vendégház

Fekvés, elhelyezkedés Komjáti község Miskolctól észak felé 62 km-re, a történeti Torna, majd Abaúj-Torna vármegyében, 1950-től Borsod-Abaúj- Zemplén megyében a 27-es számú nemze...


Öreg-tó Club Hotel és Ifjúsági Tábor szálláshely
Öreg-tó Club Hotel és Ifjúsági Tábor

Üdvözöljük Tatán, az Öreg-tó Club Hotel és Ifjúsági Táborban!Tatát, a barokk kisvárost méltán nevezik a "vizek városának", hiszen évezredekig itt fakadtak a Dunántúli-k&o...


Kristóf Vendégház szálláshely
Kristóf Vendégház

Üdvözöljük Bükkszéken Kristóf Vendégházban !Bükkszék egertől 20 km-re fekvő csodálatos szépségű üdülőfalu.A 855 lelket számláló község változatos természeti...


© Jogvédelem