ONLINE SZÁLLÁS KERESŐ
Ország:
Település:
változik az ország, szűkítjük a városokat?
Típus:
 
Repülőjegy Online foglalás
   ÚTVONALTERVEZŐ

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Kyriaki Apartman
Kyriaki Apartman szálláshely
Szinte mindenki hallott már valamilyen vonatkozásban Paraliáról. Ha egy mondattal szeretnénk jellemezni a helyet, hívhatnánk Görögország Siófokának is. Piéria tartományban megtalálható a ...

Kosútka Panzió
Szlovákia középső részén, a Požana hegy lábánál, Hriňová város mellett, a már 3 éve sikeres Košútka síközpontban található a 2010 decemberében nyitó ...

Villa Palma
Villa Palma  szálláshely
Dramalj a Vinodoli csatorna egyik kedves kis nyaralótelepülése Crikvenicától 3 km-re északkeletre. Crikvenicától gyalogosan igen szép partmenti sétányon is megközelíthető. A környéken ismerten ...

Grizelj Apartmanház
Grizelj Apartmanház szálláshely
Omis a Horvátországba érkező utazók egyik legkedveltebb,legkeresettebb úticélja. Az egykori kalóz fellegvár ma már inkább turizmusával, gyönyörű fekvésével, folyójával (Cetina) mely ...

 

Németország - utazás és szállás információ

Németország

Érdekességek:
Be- és kiutazás Mindennapi élet
Kultúra Közlekedés

NémetországNémetország címere

Németország, állam Közép-Európában. Mint tudjuk: 1949-1990 között két államra volt osztva. (NDK. és NSZK.) A két állam 1990. X. 3-án újra egyesült. Területe így: 356 733 km, míg lakossága: 80,3 millió fő. Fővárosa: Berlin.
Németország Közép-Európa szívében helyezkedik el, északról az Északi-tengerrel, Dániával és a Balti-tengerrel, keletrõl Lengyelországgal és a Cseh Köztársasággal, délrõl Ausztriával és Svájccal, míg nyugatról Franciaországgal, Luxemburggal, Belgiummal és Hollandiával határos.
Németország területén Északról Dél felé haladva négy nagy tájegység különíthető el: a Germán-alföld, a Német-középhegyvidék, a Sváb-Bajor-medence és az Alpok.
A Germán-alföld két részre különíthető el: Nyugatnémet-alfödre, és Keletnémet-alföldre. Területükön rengeteg tó, láp és főként rét található. Az itteni állattenyésztés országos jelentőségű. A gazdálkodás szempontjából a lösszel borított Lipcsei-medence a legértékesebb. A Német-középhegyvidék hegyek, völgyek, medencék mozaikja. Ez Németország legváltozatosabb és legnagyobb kiterjedésű tájegyüttese. Több részből álló rögvidék. Itt többnyire a déli leejtőkön teraszos földművelést folytatnak. Ezen a területen ásványkincsekben gazdag, termékeny medencék vannak, közülük a legfontosabb a Türingiai-medence.
Németország - Passau a Sváb-Bajor medence kapujaA harmadik nagy táj a Sváb-Bajor-medence. Területén a lapos dombhátak széles, teraszos folyóvölgyekkel váltakoznak. A negyedik táj az Alpok mészkőláncai. A változatos formakincsű táj turistaparadicsom. Itt található Németország legmagasabb pontja, a Zugspitze, 2963m.

Tartományai:
Németországnak 16 tartománya van: Bajorország, Alsó-Szászország, Baden-Württemberg, Észak-Rajna-Westfalia, Brandenburg, Mecklenburg-Előpo-meránia, Hessen, Sachsen-Anhalt, Rheinland-Pfalz, Szászország, Thüringia, Schleswig-Holstein, Saarland, Berlin, Hamburg és Bréma.
 

Látnivalók
Németországban szép számmal akad látnivaló, akár városokat, kiállításokat vagy természeti szépségeket keresünk. A legkiemelkedőbbek az UNESCO világ-örökségi listáján találhatók, védett kincsek. Németországban nem kevesebb mint tizenöt felbecsülhetetlen értékű építészeti emlék látható. Érdemes őket felkeresni, páratlan élményben lesz részünk.
Hildesheim - székesegyház - (Harz-hegység szívében)
Németország - Lübeck HolstenorLübeck óváros
Németország legészakibb fekvésu városa. Mivel kissé távol fekszik, sokkal kevesebb a turista, mint délebbre. Óvárosa romantikus séták kitûnõ helyszíne. Itt könnyen találunk olcsó szállást és van néhány kevésbé drága étterem is. A marionett színházát kár lenne kihagyni. A Mária Templom harangja a bombázások idején leesett, s a lakosok otthagyták darabjait a következõ felirattal: " A háború és az erõszak ellen."
Potsdam - Sanssouci - (Brandenburg)
Würzburg érseki palota
Aachen - dóm
- (Rheinland-Pfalz tartomány, Eifel régió)
Speycr dóm
Trier - római emlékek
- (a Mosel völgyében)
Ouedlinburg óváros
Maulbronn - ciszterci kolostor (Baden-Württemberg tartomány)
Goslar óváros és a rammelsbergí bánya
Vvieskirche - rokokó templom (Bajorország)
Brühl, Augustenburg Falkenlust kastélya
Bamberg - óváros (Bajorország, Franken)
Völklingen - acélmű (Saar-vidék) 
Lorsch bencés apátság és az Altenmünster kolostor

Németország - Berlin a Brandenburgi kapuBerlin

Mióta a XIII. században közrefogta a Spree folyót, startégiai fontossággal bír. Németország szíve. Csodás múzeumokkal, színházakkal, városi éttermeivel, éjszakai bárjaival sokféle szórakozási lehetõséget biztosít az ide látogatóknak.München
Fontos látnivaló a Német Nemzeti Múzeum, ahol a világ legnagyobb tudományos és technológiai kiállítását láthatjuk. Az Angol Kert Európa egyik legnagyobb parkja. Kiránduljunk a hegyekben, ahol festõi falvakon sétálhatunk keresztül. A várostól északnyugatra találjuk a Dachau koncentrációs tábort. A sörfõzés hagyománya mintegy 600 évre tekint vissza a városban. Ez a tevékenység München életében - különösen a gasztronómiában - meghatározó.
Németország - München látképHazánkban leginkább az Oktoberfest ismert, mint a sör ünnepe, holott a bajorok egész évben találnak alkalmat a habzó nedû tömeges fogyasztására.Gondoljunk csak a márciusi Starkbierzeit-re, a májusi Maybock vagy a nyáron megrendezésre kerülõ Biergartenzeit nevû fesztiválra. A sört minden esetben egyliteres korsókban szolgálják fel, hozzá sósperecet (Brezen), retket (Radi) és sült marhahúst baconnel (Leberkäs) kínálnak. Számítsunk arra, hogy a turisták az Oktoberfest idejére ellepik a várost, hogy közösen élvezzék az alkohol hatásait. Aki nem szeretne lekésni az idei "szezonzáró" mulatságot, annak a megfelelõ szálláshelyrõl is idõben (legkésõbb 1 hónappal indulás elõtt!) kell gondoskodnia. Van, akinek a város neve hallatán kizárólag a sör és a sörfesztivál jut eszébe, holott sok minden más is van itt: világszínvonalú múzeumok és fantasztikus paloták váltják egymást, és persze a belvárosban is hosszan lehet nézelodni. A Marienplatz, a Königsplatz, a Residenz vagy az Olympia Park mind számtalan érdekességet nyújt. München, szemben a közhiedelemmel, igazi multikulturális város, hiszen lakosainak egyötöde külföldi.

Németország - Frankfurt am MainFrankfurt am Main
a nyugati országrész pénzügyi és földrajzi központja. Látogassuk meg a Städel Múzeumot és a Modern Muvészet Múzeumát is. Zenei eseményekben is bõvelkedik a város.
Helyi specialitás az Ebbelwei, ami erõs almabor.
Egy órányira északra található Marburg, a bájos egyetemi város kávézóival és pub-jaival.


Heidelberg
Gótikus-reneszánsz vára csodálatos látványt nyújt. Olcsó szállást nehéz itt találni, és az étkezés is drága.

Ünnepnapok
A Neujahr, azaz az Újév (január 1.) munkaszüneti nap Németországban. A katolikus böjt elõtti napokat sok helyen megünneplik, a Rajna vidékén a karnevál elsõ öt napját Weiberfastnacht-nak, azaz a "Nõk Karneváljának" hívják, ahol gyakran bizarr események történnek.
A Húsvét elõtti hét Németországban a Karwoche, azaz a Csendes Hét. Húsvét vasárnap a vallás, Húsvét hétfõ a család ünnepe.
Németország - WalpurgisnachtÁprilis 30-án ünneplik a Walpurgisnacht-ot, azaz a Walpurgis Éjt, amely Szent Walburga, a mágia ellen védelmet nyújtó szentrõl kapta a nevét. A hiedelem szerint ezen az estén boszorkányok repdesnek a levegõben, akiket az emberek lábasok ütögetésével és fáklyákkal igyekeztek elkergetni. Máglyákat ma is sok helyen gyújtanak.
Május 1-ét szakszervezeti rendezvények jellemzik. Az egyes régiókban eltérõek a vallási ünnepek, mint az Áldozócsütörtök vagy a Mindenszentek Napja.
A német újraegyesítés ünnepe október 3-án van. Egyes németek megünneplik október 30-át, Luther téziseinek a napját is. Luther 1517-ben ezen a napon szögelte ki 95 tézisét a wittenbergi vártemplom kapujára, amelyekben elítélte a római katolikus egyház egyes nézeteit és cselekedeteit.
Ugyancsak munkaszüneti nap minden november harmadik szerdája, ez az ún. Buss und Bettag. Karácsonykor az ajándékokat szent este (Heiliger Abend) adják át, a család december 25-én és 26-án is pihenhet.
Szent Szilveszter pápasága idején a római császár úgy döntött, hogy a kereszténység legyen a replicas relojes hivatalos vallás. Szent Szilveszter napját december 31-én partikkal és tűzijátékkal ünneplik, a hagyomány szerint szerencsét hoz, ha valaki ezen az éjszakán megérint egy disznót.


 

 


Virág Tanya szálláshely
Virág Tanya

Üdvözöljük Ruzsán a Virág Tanyában. Nagy magyar alföld a Dunától keletre terül el, és az egységes tájkép ellenére több régióból áll, melyek a különböző ...


Huli Panzió szálláshely
Huli Panzió

Üdvözöljük Tokajban a Huli Panzióban! Tokaj Magyarország leghíresebb borvidékének központja a "Szőlő és a bor " városa, a Tisza és a Bodrog találkozásánál. A belváros egy igazi zempl&e...


Pataky Borporta szálláshely
Pataky Borporta

Üdvözöljük a Kopasz-hegy lábánál, a tarcali pincesoron található Pataky Borportán!Kóstolja meg Tarcalon, a világörökségi magterületen, Tokaj-hegyalja széles borválasztékát a ...


Várapartman  szálláshely
Várapartman

Üdvözöljük a Várapartmanban Gyulán ! Az új építésű apartman Gyula központjához közel a Gyulai Vár mellett található, mely igen könnyen megközelíthető. Zárt, saját par...


© Jogvédelem