ONLINE SZÁLLÁS KERESŐ
Ország:
Település:
változik az ország, szűkítjük a városokat?
Típus:
 
Repülőjegy Online foglalás
   ÚTVONALTERVEZŐ

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Atallo apartmanház
Atallo apartmanház  szálláshely
Bibione: Lignanótól mindössze 7 km-re található, így aki a közeli állatkertet, vagy az Aquasplash-t szeretné meglátogatni ezt könnyen megteheti. Négy részből áll: Pineda, Lido del Sole, Bibione Spiaggia is ...

Apartmanok Kamzík ***+
Apartmanok Kamzík ***+  szálláshely
Elhelyezkedés: Az Apartman ház Kamzík Mistríky településnél található , amely a Donovaly alsó részén van, a síiskola és sí-kölcsönző közvetlen közelében. A ...

Hotel Twins - Étterem
Hotel Twins - Étterem szálláshely
A Hotel Twins 15 fő részére kínál szállásszolgáltatásokat. Szükség esetén a szobák pótaggyal bővíthetők, maximum 8-al. A hotel szolgáltatásairól bővebben a hotelek menüben ...

HOTEL VILLA DVOR***
HOTEL VILLA DVOR*** szálláshely
Az Omisba érkező utazó, turista egy igazi izzig-vérig dalmát kisvárosba találja magát, a fehér kőházaktól, a szűk sikátoros utcákon át az este is nyűzsgő piacig. Itt azonban Dalmácia még ...

 

Törökország - utazás és szállás információ

Törökország

Érdekességek:
Be- és kiutazás Mindennapi élet
Kultúra Közlekedés

Törökország:Törökország címere

az ókori Kis- Ázsia területén fekvõ 780.000 km2 nagyságú ország. Államformája köztársaság. Az ország 3%-a Europában található, nagyobbik része Ázsiát ékesíti. Törökország jellegzetessége, hogy három oldalról tenger határolja: Fekete-tenger, Égei-tenger és a Földközi-tenger.
Délnyugat-Ázsia, a Fekete-tenger határán fekszik, Bulgária és Grúzia között, valamint az Égei-tenger és a Földközi-tenger határán, Görögország és Szíria között. Keleti tájai sokkal rejtettebb, titokzatosabb világot őriznek, mint a nyugati vidékek. Hófödte hegycsúcsok, kietlen, végeláthatatlan hegyormok a Taurus hegységben, buja, zöld erdők és a valószínűtlenül gyönyörű tengerparti részek. Keleten hegyek vannak, és itt ered az Eufrátesz, a Tigris, és Arak-folyó, itt található a Van-tó valamint az Ararát-hegy Törökország legmagasabb pontjával (5166m).
Éghajlata mérsékelt mediterrán, forró, száraz nyarakkal és enyhe csapadékos telekkel, de a szárazabb belső területeken zordabb az időjárás. Törökországban előfordulnak erős földrengések is.
Törökország - Ankara MúzeumFővárosa Ankara, legnagyobb városa Isztambul (İstanbul). Fontosabb városok: İzmir, Bursa, Adana, İzmit, Konya, Diyarbakır, Samsun.
Egykori királyságok, fejlett civilizációk földje, a Biblia világa elevenedik meg előttünk, mely ezer szállal kötődik a magyar történelemhez.
Utazni Törökországban mesés, erre már Nagy Sándor is rájött. Tegyen kísérletet az ezerarcú ország megismerésére; a számtalan római-, görög kulturális emlékek és a káprázatosan szép természeti látnivalók minden bizonnyal elkápráztatják!

Tájegységek:

Törökország - Kilyos strand-A Fekete-tenger partvidéke turisztikai szempontból nem olyan fejlett, mint az égei- vagy a földközi-tengeri üdülők.
A régióban a legfejlettebb üdülők  Kilyos és lile, Isztambul közelében. Fürdőzés szempontjából jó tengerpartja van még Akcakocának, Inkumnak, Amasrának és Fatsának. A régióban van Trabzon híres kikötője gazdag történelmi örökségével.

Itt találhatjuk egy bizánci erőd romjait és sok ókori épületet, köztük a Szt. Sophia-templomot (ma múzeum) érdekes freskóival és reliefjeivel. Trabzontól nem messze van a sziklaszirteken fecskefészekszerűen elhelyezkedő Sumela-monostor.
Városok:
Kilyos, Samsun, Sile, Trabzon.

-A Földközi-tenger partvidéke
Török RiviéraTörökország török Riviéra vagy türkiz part néven ismert földközi-tengeri partvidéke sokmindent nyújt a nyaralóknak: kiváló a klímája még télen is, hosszú, finom homokos strandok egész sora szegélyezi, elsőrangú szállodákkal rendelkezik, rengeteg látnivaló van, és bővelkedik színvonalas vendéglőkben.
A nagyobb üdülőhelyek: a gyönyörű fekvésű Antalya a széles öböl partján; egy régi romváros mellett, két homokos strand között fekvő Side; a fenyők és ciprusfák övezte 32 km hosszú , strand mellett fekvő Kemer; Mersin; Antakya (az egykor a világ legnagyobb városának számító ókori Antiókia) és a kicsi, de gyorsan fejlődő halászkikötő, Kap és Kalkan.

-Égei - tenger partvidék Törökország gyönyörű égei-ten­geri régiója mindenkinek nyújt valamit - annak, aki a napot szereti, a természetet kedvelők­nek, a fotósoknak, a szép táj szerelmeseinek.
Városok : A bodrumi-félsziget , A Daylan-delta, Afrodisziasz, Akyarlar, Altinkum, Ayvalik, Bitez, Bodrum, Cesme, Datca, Didyma, Epheszosz , Fethiye, Foca, Gölköy, Gümbet, Güvercinlik
Hierapolisz, Izmir, Kusadasi, Marmaris, Milétosz, Ortakent, Ölü Deniz, Pamukkale, Priéne, Selguk

-Isztambul és környéke:
Istambul - Boszporusz-híd10 millió lakosával Törökország legnépesebb városa, Kelet és a Nyugat találkozása, mely leglátványosabb szimbóluma az 1074 m hosszú Boszporusz-híd, amely összeköti Európát és Ázsiát. A sötétkék és bíbor színekben pompázó csodálatos épületek mellett a magasba emelkedő minaretek és gömbölyű kupolatetők megőrizték a város régi képét és hangulatát. Látnivalókban nincs hiány, az óváros akár gyalogosan felfedezhető, míg a külső és az új városrész, valamint az ázsiai oldal megközelítésére a helyi közös taxit, a dolmuş-t ajánljuk.
Az óváros látnivalóit mindenképp érdemes végigjárni: Kék Mecset, Topkapi palota, az Aja Szófia dóm. A híres isztambuli Nagy Bazár árusai magyar szóval, lehengerlően invitálják a vásárlót, teával vagy kávéval marasztalva mindenkit. Innen alkudozás és portéka nélkül távozni nem lehet!
Ahogy mondani szokták, nemzetközi ízek nélkül ne térjünk haza... – a török konyha pedig ínyencek szerint is a világon az egyik legjobb. Az éttermekben udvarias kiszolgálás mellett emlékezetes díszítéssel tálalják az ízletes előételeket, a meze-t, a leveseket, halételeket. Az utazási élményekhez hozzájárulhat az őszi hónapok kellemes időjárása is.
 
-Kelet-Törökország
Kelet-Törökország DiyarbakirAz Anatóliai-fennsíkot délről a Toros-hegység, északon a fekete-tengeri hegylánc határolja, mely egy hatalmas, egységes hegyvidéket alkot, egészen más vidéket, mint Törökország többi része.
Az ide érkező  látogatót rabul ejti a táj: a vöröses, okkerszínű erzurumi fennsík; az erdők, a vízesések és Kars és Agri zöld legelői; az Agri-hegy örökké hófedte csúcsai, a hatalmas Van-tó mély, kék vize, a Felső-mezopotámiai-fennsík és a Dicle (Tigris) és a Firat (Eufrátesz) termékeny völgye. 
Városok: Diyarbakir, Mardin, Nemrut Dagi, Van-tó

Törökország - Kappadókia-Közép-Törökország ad otthont az ország leglenyűgözőbb természeti csodájának, az ősi Kappadókia fantasztikus vidékének, a bámulatos sziklakúpoknak, kanyonoknak, templomoknak, dolmeneknek és föld alatti városoknak.
A kappadókiai látogatásokat a turistairodák általában kiegészítő programként nyújtják az országjáró buszos körutazásokhoz. De eljuthatunk ide az Égei- és Földközi-tenger vidékére szervezett kirándulások formájában, és mind több látogatót vonz a vidék a repülővel vagy autóval érkezők közül is.


Törökország - AnkaraA főváros, Ankara is az ország szívében helyezkedik el
. Ezt a vidéket hivatalosan Közép-Anatóliának nevezik.
Konya, Törökország egyik legrégebben folyamatosan lakott területe szintén itt található, amely a Mevlevi szektáról, azaz a keringő (más néven táncoló, illetve üvöltő) dervisekről ismeretes.
A szurdokokkal és vulkanikus gúlákkal teli közép-anatóliai fennsíkot, a civilizáció egyik bölcsőjét gabonaföldek és nyárfasorok borítják. Viharos történelme során olyan inváziókat látott, mint például Nagy Sándor és Timurlenk hadainak beözönlését, és mindenütt fellelhetők a különbező hatások nyomai, kezdve a kappadókiai Göremei-völgyben lévő sziklába vájt templomok keresztény freskóitól a konyai szeldzsuk építészeti emlékekig.

 


Kőkapui Vadászkastély - Ifjúsági szállás szálláshely
Kőkapui Vadászkastély - Ifjúsági szállás

Üdvözöljük Kőkapun, a Kőkapui Vadászkastély és erdei iskolában! 'Kőkapu,...ahol a csend kezdődik!' Talán nincs is olyan ember a földön, aki legalább rövid időre ne szeretett volna kastélytulajdonos lenni. Kül&o...


Váralja Ifjúsági Tábor szálláshely
Váralja Ifjúsági Tábor

Üdvözöljük a Váralja Ifjusági Táborban. Váralja, Bonyhádtól 12km-re nyugatra a Mecsek lábánál fekszik. A falu múltja és kúltúrája a Népművészeti Házban ismerhető...


APARTMENT PENSION RIDEG HÉVÍZ szálláshely
APARTMENT PENSION RIDEG HÉVÍZ

Üdvözöljük Hévízen, az Apartment Pension Rideg Hévízben! Több mint 20 ezer évvel ezelőtt a természet olyan kinccsel ajándékozta meg településünket, mely egyedülálló a világon. ...


Orfű-Tekeres Ifjúsági Szálló és Panzió szálláshely
Orfű-Tekeres Ifjúsági Szálló és Panzió

Üdvözöljük a Mecsekben Orfűn, a Tekeresi Turistaházban! Az 1974-óta működő Tekeresi Turistaházat azzal a céllal újítottuk fel, és bővítettük ki, hogy olcsó, de hangsúlyozottan színvonalas &eacu...


© Jogvédelem