ONLINE SZÁLLÁS KERESŐ
Ország:
Település:
változik az ország, szűkítjük a városokat?
Típus:
 
Repülőjegy Online foglalás
   ÚTVONALTERVEZŐ

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Repic Apartman
Repic Apartman szálláshely
Klek egy tengerparti település egy gyönyörű öbölben Split és Dubrovnik között. Ma itt kétszázan laknak, akik földműveléssel, halászattal és utóbbi években turizmussal foglalkoznak. ...

U Kosle Panzió***
U Kosle Panzió*** szálláshely
Zakopáne, avagy eredeti lengyel nevén Zakopane – Különleges, karakterisztikus város. A Tátra lábánál helyezkedik el. Egyedülálló hangulattal és klímával, csodás folklórral ...

Apartmanok a Bellavista Apartmanházban
Apartmanok a Bellavista Apartmanházban szálláshely
Miami Playa egy kis halászfalu volt a Földközi-tenger partján, ma felkapott üdülőhely. Elsősorban változatos tenger partja miatt keresik fel egyre többen évről-évre, itt megtalálható a tiszta strand éppúgy, ...

Stavros Házak
Stavros Házak szálláshely
Stavros Thessalonikitől 80km-re keletre található, ma már a Macedón határtól egészen Stavros határáig autópályán lehet megközelíteni. A turisták számára jól ismert és ...

 

Törökország - utazás és szállás információ

Törökország

Érdekességek:
Be- és kiutazás Mindennapi élet
Kultúra Közlekedés

Törökország:Törökország címere

az ókori Kis- Ázsia területén fekvõ 780.000 km2 nagyságú ország. Államformája köztársaság. Az ország 3%-a Europában található, nagyobbik része Ázsiát ékesíti. Törökország jellegzetessége, hogy három oldalról tenger határolja: Fekete-tenger, Égei-tenger és a Földközi-tenger.
Délnyugat-Ázsia, a Fekete-tenger határán fekszik, Bulgária és Grúzia között, valamint az Égei-tenger és a Földközi-tenger határán, Görögország és Szíria között. Keleti tájai sokkal rejtettebb, titokzatosabb világot őriznek, mint a nyugati vidékek. Hófödte hegycsúcsok, kietlen, végeláthatatlan hegyormok a Taurus hegységben, buja, zöld erdők és a valószínűtlenül gyönyörű tengerparti részek. Keleten hegyek vannak, és itt ered az Eufrátesz, a Tigris, és Arak-folyó, itt található a Van-tó valamint az Ararát-hegy Törökország legmagasabb pontjával (5166m).
Éghajlata mérsékelt mediterrán, forró, száraz nyarakkal és enyhe csapadékos telekkel, de a szárazabb belső területeken zordabb az időjárás. Törökországban előfordulnak erős földrengések is.
Törökország - Ankara MúzeumFővárosa Ankara, legnagyobb városa Isztambul (İstanbul). Fontosabb városok: İzmir, Bursa, Adana, İzmit, Konya, Diyarbakır, Samsun.
Egykori királyságok, fejlett civilizációk földje, a Biblia világa elevenedik meg előttünk, mely ezer szállal kötődik a magyar történelemhez.
Utazni Törökországban mesés, erre már Nagy Sándor is rájött. Tegyen kísérletet az ezerarcú ország megismerésére; a számtalan római-, görög kulturális emlékek és a káprázatosan szép természeti látnivalók minden bizonnyal elkápráztatják!

Tájegységek:

Törökország - Kilyos strand-A Fekete-tenger partvidéke turisztikai szempontból nem olyan fejlett, mint az égei- vagy a földközi-tengeri üdülők.
A régióban a legfejlettebb üdülők  Kilyos és lile, Isztambul közelében. Fürdőzés szempontjából jó tengerpartja van még Akcakocának, Inkumnak, Amasrának és Fatsának. A régióban van Trabzon híres kikötője gazdag történelmi örökségével.

Itt találhatjuk egy bizánci erőd romjait és sok ókori épületet, köztük a Szt. Sophia-templomot (ma múzeum) érdekes freskóival és reliefjeivel. Trabzontól nem messze van a sziklaszirteken fecskefészekszerűen elhelyezkedő Sumela-monostor.
Városok:
Kilyos, Samsun, Sile, Trabzon.

-A Földközi-tenger partvidéke
Török RiviéraTörökország török Riviéra vagy türkiz part néven ismert földközi-tengeri partvidéke sokmindent nyújt a nyaralóknak: kiváló a klímája még télen is, hosszú, finom homokos strandok egész sora szegélyezi, elsőrangú szállodákkal rendelkezik, rengeteg látnivaló van, és bővelkedik színvonalas vendéglőkben.
A nagyobb üdülőhelyek: a gyönyörű fekvésű Antalya a széles öböl partján; egy régi romváros mellett, két homokos strand között fekvő Side; a fenyők és ciprusfák övezte 32 km hosszú , strand mellett fekvő Kemer; Mersin; Antakya (az egykor a világ legnagyobb városának számító ókori Antiókia) és a kicsi, de gyorsan fejlődő halászkikötő, Kap és Kalkan.

-Égei - tenger partvidék Törökország gyönyörű égei-ten­geri régiója mindenkinek nyújt valamit - annak, aki a napot szereti, a természetet kedvelők­nek, a fotósoknak, a szép táj szerelmeseinek.
Városok : A bodrumi-félsziget , A Daylan-delta, Afrodisziasz, Akyarlar, Altinkum, Ayvalik, Bitez, Bodrum, Cesme, Datca, Didyma, Epheszosz , Fethiye, Foca, Gölköy, Gümbet, Güvercinlik
Hierapolisz, Izmir, Kusadasi, Marmaris, Milétosz, Ortakent, Ölü Deniz, Pamukkale, Priéne, Selguk

-Isztambul és környéke:
Istambul - Boszporusz-híd10 millió lakosával Törökország legnépesebb városa, Kelet és a Nyugat találkozása, mely leglátványosabb szimbóluma az 1074 m hosszú Boszporusz-híd, amely összeköti Európát és Ázsiát. A sötétkék és bíbor színekben pompázó csodálatos épületek mellett a magasba emelkedő minaretek és gömbölyű kupolatetők megőrizték a város régi képét és hangulatát. Látnivalókban nincs hiány, az óváros akár gyalogosan felfedezhető, míg a külső és az új városrész, valamint az ázsiai oldal megközelítésére a helyi közös taxit, a dolmuş-t ajánljuk.
Az óváros látnivalóit mindenképp érdemes végigjárni: Kék Mecset, Topkapi palota, az Aja Szófia dóm. A híres isztambuli Nagy Bazár árusai magyar szóval, lehengerlően invitálják a vásárlót, teával vagy kávéval marasztalva mindenkit. Innen alkudozás és portéka nélkül távozni nem lehet!
Ahogy mondani szokták, nemzetközi ízek nélkül ne térjünk haza... – a török konyha pedig ínyencek szerint is a világon az egyik legjobb. Az éttermekben udvarias kiszolgálás mellett emlékezetes díszítéssel tálalják az ízletes előételeket, a meze-t, a leveseket, halételeket. Az utazási élményekhez hozzájárulhat az őszi hónapok kellemes időjárása is.
 
-Kelet-Törökország
Kelet-Törökország DiyarbakirAz Anatóliai-fennsíkot délről a Toros-hegység, északon a fekete-tengeri hegylánc határolja, mely egy hatalmas, egységes hegyvidéket alkot, egészen más vidéket, mint Törökország többi része.
Az ide érkező  látogatót rabul ejti a táj: a vöröses, okkerszínű erzurumi fennsík; az erdők, a vízesések és Kars és Agri zöld legelői; az Agri-hegy örökké hófedte csúcsai, a hatalmas Van-tó mély, kék vize, a Felső-mezopotámiai-fennsík és a Dicle (Tigris) és a Firat (Eufrátesz) termékeny völgye. 
Városok: Diyarbakir, Mardin, Nemrut Dagi, Van-tó

Törökország - Kappadókia-Közép-Törökország ad otthont az ország leglenyűgözőbb természeti csodájának, az ősi Kappadókia fantasztikus vidékének, a bámulatos sziklakúpoknak, kanyonoknak, templomoknak, dolmeneknek és föld alatti városoknak.
A kappadókiai látogatásokat a turistairodák általában kiegészítő programként nyújtják az országjáró buszos körutazásokhoz. De eljuthatunk ide az Égei- és Földközi-tenger vidékére szervezett kirándulások formájában, és mind több látogatót vonz a vidék a repülővel vagy autóval érkezők közül is.


Törökország - AnkaraA főváros, Ankara is az ország szívében helyezkedik el
. Ezt a vidéket hivatalosan Közép-Anatóliának nevezik.
Konya, Törökország egyik legrégebben folyamatosan lakott területe szintén itt található, amely a Mevlevi szektáról, azaz a keringő (más néven táncoló, illetve üvöltő) dervisekről ismeretes.
A szurdokokkal és vulkanikus gúlákkal teli közép-anatóliai fennsíkot, a civilizáció egyik bölcsőjét gabonaföldek és nyárfasorok borítják. Viharos történelme során olyan inváziókat látott, mint például Nagy Sándor és Timurlenk hadainak beözönlését, és mindenütt fellelhetők a különbező hatások nyomai, kezdve a kappadókiai Göremei-völgyben lévő sziklába vájt templomok keresztény freskóitól a konyai szeldzsuk építészeti emlékekig.

 


Borvirág Vendégház és Pincészet szálláshely
Borvirág Vendégház és Pincészet

Üdvözöljük a Villány-Siklósi Borúton Palkonyán, a Borvirág Vendégházban! A Borvirág Vendégház Palkonyán az országosan védett műemléki pincesoron helyezkedik el a Villány-Sikl...


Laura Apartman  szálláshely
Laura Apartman

Üdvözöljük Siófokon, a Laura apartmanban! Napjainkban Siófok Magyarország egyik legjelentősebb idegenforgalmi központja. Azzá teszi jó közlekedése, kellemes fürdőzést kínáló sekély vizű pa...


Erika magánház szálláshely
Erika magánház

Üdvözöljük Balatonföldváron az Erika magánház-ban! Nyaraljon a Balatonnál! Töltse szabadságát Balatonföldváron! Családi házunk Balatonföldváron található, a Spur István ...


Kristóf Vendégház szálláshely
Kristóf Vendégház

Üdvözöljük Bükkszéken Kristóf Vendégházban !Bükkszék egertől 20 km-re fekvő csodálatos szépségű üdülőfalu.A 855 lelket számláló község változatos természeti...


© Jogvédelem